Sibel Uyar Yunan Gençlerle Buluştu

Urla, Samos Karlovassi Lisesi ve Karşıyaka Emlak Bank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı. Sayıların Müziği ve İyonya Şehirleri projeleriyle bir araya gelen Yunan ve Türk Öğrenciler, Urla’da piknik yapıp, Urla’nın tarihi mekanlarını ziyaret ettiler.

Emlak Bank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi matematik öğretmeni Burcu İnci’nin Samos Adasına ziyaretiyle oluşan fikir, felsefe öğretmeni Aysel Gürel ve müzik öğretmeni Kubilay Özlem Ayan’ın katılımıyla projeye dönüşerek, hayat buldu. Samos’ta doğan Pisagor’dan yola çıkılarak oluşturulan proje, müzik, felsefe ve matematiğin birbiriyle ilişkilenmesini konu alıyor.

Proje kapsamında kısa film çekip, drama ve müzik topluluğu kuran öğrenciler, projelerini Samos Adası’nın ikinci büyük kenti olan Karlovassi’de sergilediler. İyonya şehirleri projesi için 3 gündür İzmir’de bulunan Yunanlı öğrenciler, ilk gün sunumlarını sergileyip, Kemeraltı ve Karşıyaka’yı gezdiler, ikinci gün gezi planları arasında Efes, Meryem Ana, Şirince, üçüncü gün ise Urla yer aldı. Yunanlı ve Türk öğrenciler ile projenin öğretmenleri, Karlovassi-Urla iki yakasını buluşturan Urla İskender’deki Altınköy Marika Beach’de piknik yaptılar.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve meclis üyesi Muzaffer Tunçağ’ın da katıldığı piknikte öğrenciler, öğretmenler ve davetliler birlikte sohbet edip şarkılar söylediler. Aynı topraklarda yaşayan iki ayrı ülke gençlerinin birbirini tanıması amacıyla geliştirilen proje, benzer yaşam biçimi ve yemek kültürüne sahip insanların dostluklarını desteklemek, birlik beraberliklerini sürdürmek için bir araya gelindi.

Bu keyifli pikniğin sonunda Başkan Uyar Yunanlı misafirleri Urla’da bulunan Klazomenai Zeytinyağı İşliği ve Urla’da yaşamış Yunanlı şair Yorgo Seferis’in yaşadığı, bugün otel ve restoran olarak hizmet veren Yorgo Seferis Rezidansı gezdirdi. İki ülke arasındaki kardeşliği pekiştiren bu güzel projeye Urla olarak her zaman destek verebileceklerini belirten Uyar, Urla’da da böyle projeleri geliştireceklerini söyledi.