Sibel Uyar: İzmir'e 3 Kadın Yetmez

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir'de 300'e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği" İzmir Balçova Termal Otel’deki toplantısına katıldı. Sibel Uyar, burada yaptığı konuşmada, adaylık süreçlerinde yaşadıklarını anlattı.

Uyar, çirkin saldırılara maruz kaldığını söyleyerek, “Ben o koltuktan bir gün kalkacağım ve o koltuktan ayrılırken Allah bana kimsenin onuruyla oynamayı nasip etmesin” dedi.

Pozitif ayrımcılık yapmak ve kadınlarla birlikte yürümek istediğini de söyleyen Başkan, 25 kişilik belediye meclisinde 7 kadın siyasetçiyle birlikte çalışmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “İzmir’e 3 kadın yetmez” dedi.

Bu 5 seneyi iyi değerlendirmek istediğini ifade eden Uyar, bir sonraki seçimlerde kadınların önünü açmak için başarılı olmak zorunda olduğunu ve bu yüzden çok çalışması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Eski Milletvekili Türkan Miçoğulları’nın kendisini hiç yalnız bırakmadığını ve desteğini hiç esirgemediğini dile getiren başkan, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

“Herkesin bir sözü, bir projesi var” diyen Urla’nın ilk kadın Başkanı, bu bir broşür sloganı değildi, gerçekten hissettiğimiz bir şeydi. Urla’yı hep birlikte yönetmek adına Akademi Urla’yı kurduk ve güzel ilçemize katkıda bulunmak isteyen herkesle 10 Mayıs’ta ilk toplantımız gerçekleştireceğiz.” dedi.

Türkan Miçoğulları da  “Bu bir kadın dayanışmasıydı, bize gelip destek olan kadın arkadaşlarımız oldu ama bu Sibel Uyar’ın kendi başarısıydı” diye konuştu.

 Aynı projelerde yer almak için sözleşen Başkan Sibel Uyar ve "Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği" dönem sözcüsü Şener Anadol, birlikte daha güçlü olacaklarını vurguladılar.