Deniz Kenti İzmir'e Yakışan Fuar

Deniz kenti İzmir, en renkli fuarlardan birine ev sahipliği yapıyor. Birbirinden güzel tekne ve yatların görücüye çıktığı BOAT İZMİR–2. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı’na dünyanın dört bir yanından 156 firma katılıyor.

BOAT İZMİR – 2. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı, Kültüpark’taki İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle başladı. 11 Mayıs Pazar gününe dek sürecek fuar, 15 bin metrekare alanda ve 156 firmanın katılımıyla organize ediliyor. Bu yıl ikinci kez düzenlenen fuarın açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir’in başlıca özelliğinin bir körfez kenti kimliği taşıması olduğunu belirterek, “Adı Latince’de ‘gelin’ anlamındaki Nif Dağı ile çevrelenen, Victor Hugo’nun prensese benzettiği İzmir’e ‘Gelinlik Fuarı’ nasıl yakışıyorsa, deniz ve liman kenti olması nedeniyle bu fuar da o kadar yakışıyor” diye konuştu.

Aydoğan, denizciliğin Türkiye’de ve dünyada önü kesilemeyecek 2-3 sektörden biri olduğunu vurgulayarak, Gaziemir’de yapımı süren yeni fuar kompleksiyle birlikte çok daha geniş katılımlı fuarlar düzenlenebileceğini söyledi.

Açılış töreninde konuşan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Deniz Endüstrisi ve Denizciliği Geliştirme Derneği Başkanı Alparslan Sirkecioğlu ve İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Derneği Başkan Vekili Fatih Yağınlı ise sektörün sorunlarından ve beklentilerinden bahsetti. Açılış törenin ardından Başkan Vekili Aydoğan ve davetliler fuarı gezerek sergilenen tekne ve yatları inceledi.

Finlandiya’dan Avustralya’ya 156 firma Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı’na yurt içinden çok sayıda firmayla birlikte A.B.D, Almanya, Avustralya, Avusturya, İngiltere, Çin, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hırvatistan, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Meksika, Norveç, Tayvan, Ukrayna ve Yunanistan’dan 156 firma katılıyor. Lüks ve pahalı tekne ve yatların yanı sıra her keseye uygun teknelerin de sergilendiği BOAT İZMİR Fuarı kapsamında kapsamında İZFAŞ ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi işbirliği ile DTO Atatürk Kupası Optimist Takım Yelken Yarışları gerçekleştirilecek. Fuar süresince organize edilecek panel ve sergiler BOAT İZMİR’e farklı bir boyut kazandıracak.