Aziz Kocaoğlu 5 Dosyayla Ankara'da

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemde görev yapacak üst düzey kadrolarını belirleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, bu çalışmaları tamamlar tamamlamaz soluğu Ankara’da aldı. Başkan Kocaoğlu’nun Başkent programında, kentin önemli projelerine ilişkin ziyaretler bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Ankara ziyareti sırasında, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan, Milli Emlak Genel Müdürü H. Abdullah Kaya ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman olmak üzere, pek çok üst düzey bürokratla bir araya gelecek. Başkan Kocaoğlu’nun Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la da görüşmesi bekleniyor.

2 günlük Ankara temaslarıyla ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya ile körfezdeki ÇED raporu konusunu görüşeceğini söyledi.

Kocaoğlu, “İzmir Körfezi’ni yüzülebilir hale getirebilmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmaların kritik bir bölümü için uzunca bir süredir ÇED onayı bekliyoruz. Sayın Genel Müdür’den bu sürecin hızlandırılmasını talep edeceğim” diye konuştu.

Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan ile yapacakları görüşmenin odak noktasında metro ve tramvay yatırımlarının yer alacağını kaydeden Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:

“Bakanlığın ‘Biz yaparız’ dediği Buca tramvayı meselesi var. Onu konuşacağız. Yapamayacaklarsa biz üstleneceğiz. F.Altay’dan Narlıdere merkeze kadar olan 4.5 kilometrelik metro hattının projesini teslim etmiştik. Bunu ve Narlıdere Merkez’den İstihkam’a, oradan da Urla Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne uzanacak 30 kilometrelik hattın durumunu soracağız.

Ayrıca Üçyol-Buca Tınaztepe Kampüsü metro hattı var. Bakanlığın bu projelerle ilgili tasarrufunu öğrenerek yol haritamızı ona göre belirleyeceğiz.”

Milli Emlak Genel Müdürü H. Abdullah Kaya ile gerçekleştirecekleri toplantıda İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi’nin izin bekleyen iskelelerini gündeme getireceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, “Her türlü koşulu yerine getirmemize ve gerekli protokolü imzalamamıza rağmen, Milli Emlak’tan 5 iskeleye ilişkin onayı yaklaşık 1 yıldır alamıyoruz. Sayın Genel Müdür’le bu konuyu görüşeceğiz” dedi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile İZBAN konusunu masaya yatıracaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, banliyö seferlerinin hızlandırılması ve hattın yeni çekerlerle birlikte daha verimli kullanılması için yapılması gerekenleri konuşacaklarını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara temasları sırasında Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la da bir araya gelerek Örnekköy’de ve Uzundere’de yapmak istedikleri iki spor kompleksi konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediğini sözlerine ekledi.