Soruya Cevap Veremeyen Öğrenciye Dayak İddiası

İzmir'de kafe işleten 42 yaşındaki Ahmet T, 5'inci sınıf öğrencisi oğlunun, bir soruya cevap veremediği gerekçesiyle matematik öğretmeni tarafından sınıfta dövüldüğünü öne sürdü. Öğretmenden şikayetçi olan Ahmet T., okulda şiddetin önlenmesini istedi.

İkizi Emira Nur T. ile Konak İlçesi'ndeki Misak-ı Milli Ortaokulu'nda aynı sınıfta eğitim gören M.E.T., iddiaya göre, matematik öğretmeni K.K.'nın sınıfta bir sorusunu cevaplayamadı. Öğretmen K.K., yanına çağırdığı öğrencinin başını iddiaya göre, sert biçimde sınıf tahtasına çarptı. Durumu ailesinden gizleyen M.E.T.'nin alnının sol tarafındaki şişliği fark eden babası Ahmet T., onu Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

Hastanede yapılan incelemede, M.E.T.'ninn alnının sol tarafında ödem oluştuğunu tespit edildi. Küçük çocuğun sınıfta olanları anlatması üzerine babası, dayak yediğine dair raporla birlikte polis ve Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek öğretmen K.K.'dan şikayetçi oldu.

Arkadaşları ve ikizinin gözü önünde dövülen M.E.T.'nin psikolojisinin bozulduğunu dile getiren baba Tunç, şöyle dedi:

"Saygın bir okulda, böyle bir öğretmenin bulunması ve çocuğuma şiddet uygulaması bizi derinden yaraladı. Ben çocuğumu iyi bir eğitim alsın diye o okula gönderdim. Çocuğum okulu ve öğretmenlerinden çok memnun, derslerinde de başarılı. Ancak K.K., çocuğum soruya cevap veremeyince darp etmiş. Artık okullardaki şiddetin önlenmesi gerekiyor. Ben yetkililerin gerekeni yapmasını ve aynı kişinin başka çocuklara şiddet uygulamamasını istiyorum." İddia ile ilgili soruşturma başlatıldı. Tufan Hamarat/DHA