TÜBİTAK Yarışmasına Yamanlar Damgası

Tübitak’nın gençleri bilime teşvik etmek amacı ile düzenlediği Liseler arası 45. Araştırma Projeleri Yarışması'nda Yamanlar Koleji Matematik’te Altın, Ortaokullar arası Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında ise Özel Yamanlar Işık Ortaokulu Fen Bilimlerinde Altın madalya kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK Tarafından düzenlenen Bu Benim Eserim Yarışmasında Özel Yamanlar Işık Ortaokulu 7.Sınıf öğrencileri Hümeyra Emek ve Rüveyda Onaran Fen Bilimlerinde “Greyfurt Çekirdeğinin Anti-Bakteriyel Etkisi” adlı projesi ile toplam 1216 proje arasında Türkiye 1.si oldu.

Ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan alan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşadılar.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın (BİDEB) bu yıl 45.sini düzenlediği “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nın finalinde Yamanlar Koleji öğrencileri Osman Akar ve Emre Girgin hazırladıkları “Yeni Geometrik Eşitsizlikler Üzerine Farklı Bir Çalışma” adlı projeleri ile Matematik alanında birincilik ödülünün sahibi oldular. MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törende öğrenciler ödüllerini Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’tan aldılar.

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap “Öğrencilerimizin Bilim Olimpiyatlarında gösterdikleri başarıları, Proje yarışmalarında da tekrarlamaları bizi gururlandırdı. Araştırma laboratuarlarımızda öğrencilerimize proje çalışmaları için her türlü desteği veriyoruz.”dedi.