Altınordu Başkanı: Bu Kimsenin Kanına Dokunmuyor mu?

Altınordu AŞ Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Süper Lig'e çıkmaları halinde bile yabancı futbolcu oynatmayacakları sözünü katıldığı bir TV programında tekrarlayarak, ülkenin "ithal oyuncu cenneti" haline dönüşmesinden yakındı.

Özkan, Türkiye'nin nüfusunun 77 milyon olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

"30 yaşın altında 30 milyon gencimiz var. Bunların içinden Süper Lig ve Avrupa ligleri seviyesinde oyuncu yetiştiremezsek, bu bizim suçumuz. Günü yaşıyoruz, geleceğe yatırım yapmıyoruz. Üretmiyoruz, tüketiyoruz. Elin Alman'ı, 3.5 milyon Türk içinden Real Madrid'e 3 oyuncu gönderdi. Doğru beslenme, eğitim, kişilik gelişimi ve imkanlarla bunu başarabiliriz."

Türkiye'nin ithal oyuncu cenneti haline geldiğini ifade eden Başkan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kimsenin kanına dokunmuyor mu? Yeter artık. PTT 1'inci Ligi'nde bile yabancı oynatılmamalı. Orası Süper Lig'in kaynağı olmalı. Süper Lig'de isterseniz 11 oyuncunuz da yabancı olsun. Dernekçilik kadar geri kalmış bir organizasyon yok.

Mahallenin kasabı, manavı, bakkalı, belediye başkanının gönderdiği müteahhit, yöneticilik yapıyor. 5000 lira verip, aldığımız sağ beki beğenmiyor. Avrupa'da kulüp üyeleri ilk 10 yıl yönetici olamaz. Biz kıblemizi bulduk, bu ülkeye örnek olacağız."

NEDİM YİĞİT AYRILDI

Bu arada Altınordu Futbol Akademisi Direktörü Nedim Yiğit'in, Başkan Seyit Mehmet Özkan'la görüşerek görevini bıraktığı açıklandı. Yiğit, veda yazısında, "Çalışma arkadaşlarıma tüm haklarımı helal ediyorum, lütfen sizler de bana ediniz. Ailevi sebeplerden dolayı çok sevdiğim Mehmet Bey'in izniyle bu aileden ayrılma kararı aldım. Artık Altınordu'nun gönüllü elemanı olacağım" ifadesini kullandı.