Urla'daki Cinsel Tacizin Davası Sürüyor

İzmir'in Urla İlçesi'nde, bir lisede görev yaptığı sırada, 11 kız öğrenciye cinsel taciz ve istismarda bulunduğu suçlamasıyla hakkında toplam 142 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan edebiyat öğretmeni 38 yaşındaki O.O.Ö.'nün yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme, ödenek olmadığından Adli Tıp Kurumu'na rapor almaya gidemeyen 4 mağdur kızın, yeniden gönderilmesine karar verip duruşmayı erteledi. Öğretmen O.O.Ö.'nün tutuklanmasına neden olan olaylar 2013 Nisan ayında başladı. Bir kız öğrenci, öğretmeninin kendisini taciz ettiğini annesine anlattı.

Anne B.K., Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Fakat öğretmen hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. 2013- 2014 eğitim öğretim yılında okula giden anne, öğretmeni tekrar okulda görünce, emniyete ve savcılığa gidip şikayetçi oldu

. Öğretmen O.O.Ö., İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenişehir Motor ve Meslek Lisesi'ne tayin edildi. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ekipleri okulda yaptıkları araştırma sonucu yaşları 15- 17 arasında değişen 11 kız öğrencinin de tacize uğradığını ve şikayetçi olduklarını tespit etti.

Savcının talimatıyla harekete geçen İlçe Asayiş ve Çocuk Bürosu Ekipleri, geçen 7 Ekim'de İzmir'de görev yapan öğretmen O.O.Ö.'yü gözaltına aldı. Öğretmen nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı'nın bir üst mahkemeye itirazı sonucu öğretmen O.O.Ö., 10 Ekim'de tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Zafer Sercan Yetişer, O.O.Ö.'nün, kız öğrenciler üzerinde, öğretmenlik görevi nedeniyle sahip olduğu eğitici- öğretici vasfı ile eğitim-öğretim ilişkisinden kaynaklanan nüfuzunu kötüye kullanarak, muhtelif zamanlarda 'cinsel istismar' ve 'cinsel taciz' suçlarını işlediğini, bu eylemlerinden dolayı, mağdurelere karşı zincirleme 'cinsel istismar' ve 'cinsel taciz' suçunu işlediğini belirterek toplam 142 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

ÖPTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, tutuklu yargılanan öğretmen O.O.Ö. ve mağdur kızların avukatları katıldı.

Tanık olarak dinlenen aynı lisede öğrenci E.P., 2013 eğitim öğretim yılı ilk dönem sonlarına doğru, okul arkadaşlarıyla sınıfı boyadıkları sırada, mağdur E.P.'nin pantolonunun kalça kısmının boya olduğunu, sanık ile E.P'nin pantolonunu silmek için sınıftan çıktıklarını, yaklaşık 10 dakika sonra geldiklerini, bu olaydan bir hafta kadar sonra E.P. ile konuştuğunda, sanığın erkekler tuvaletinde boyayı sildiği sırada elinin pantolonunun iç kısmına girdiğini anlattığını, daha sonra arkadaş grubuyla sohbet ederken de öptüğünü söylediğini ifade etti.

ÖDENEK OLMAYINCA GİDEMEDİLER

Mahkeme Başkanı Kemal Göker, 4 mağdur kız öğrencinin ruh sağlığının bozulup bozulmadığına dair rapor alınmasına karar verildiğini, ancak ödenek yokluğu nedeniyle mağdurların randevu gününde Adli Tıp Kurumu'na gönderilememiş olduğunun anlaşıldığını belirtti. Cumhuriyet Savcısı Okan Kılınç, mağdur 4 kız öğrencinin ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'ndan rapor aldırılmasını ve adli kontrol tedbiri yeterli olmayacağından sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU

Sanık avukatı Ahmet Sinan Sürücü ise adli kontrol tedbirinin hangi nedenle yetersiz kalacağının gerekçeli olarak açıklanması gerektiğini, bu hususun ne mütalaada ne de mahkeme kararında açıkça belli olmadığını belirterek, "Sanık uzun süredir tutukludur. Adli Tıp'tan rapor aldırılamaması sanıktan kaynaklanan bir kusur değildir, rapor alınması uzun zaman alabilir, bu hususlar dikkate alınarak sanığın bihakkın ya da adli kontrol tedbirleri uygulanarak salıverilmesini talep ediyorum" dedi.

TEKRAR RAPORA GÖNDERİLMELERİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, suçun işlendiği yönünde somut delillerin bulunması, CMK 100/3 maddesinde sayılan suçlardan olması, orantılılık ilkesi ve sanığın kaçma şüphesini dikkate alarak tahliye isteminin reddine ve 4 mağdur kız öğrencinin Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'na sevk edilerek ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığına ilişkin rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.