Soma İçin 3 Günlük Yas, Faciadan Yürek Dağlayan Detaylar!

Soma'daki maden ocağında yangının neden olduğu faciada hayatını kaybeden madencinin yakınlarının teşhis görüntüleri yürekleri dağladı. Hükümet facia nedeniyle 3 gün yas ilan etti. Ölü sayısı 205.

Hayatını kaybeden madencilerden birinin ağabeyi “Kardeşimi kaybettik, vefat etti. Oraya ulaştığımda ölmüştü. Cenazesini kenara bandın üzerine koymuşlar, bandın üzerinde teşhis ettik. Sedyeyle çıkardık dışarı ambulansa kendimiz koyduk. Geldik şimdi kimlik teşhisi için. 100-150 ceset gördüm fazlası olur aşağısı olmaz. Kardeşimi bulmak için en az 50-60 tane cesede baktım ve sonunda bulduk. 33 yaşındaydı,8-9 senedir madende çalışıyordu. Evli, 2 çocuğu var. Ailemizden bir kısmının haberi var bir kısmının haberi yok. Kardeşimde herhangi bir yanma yoktu gazdan zehirlendiği için öldüğünü biliyoruz" dedi.

EN ACI ANONS

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden ocağı faciasında yaşamlarını yitirenlerin Kırkağaç Soğkuhava Deposu'nda otopsileri sürüyor. Şu ana kadar 70 işçinin otopsisinin tamamlandığı ve 102 işçinin kimliğinin belirlendiği kaydedildi. Saat 09.00'dan itibaren anons ile kimlikleri belirlenenlerin isimleri okunup aileleri çağrıldı. Soğuk hava deposu önünde bazı ailelerin endişeli bekleyişi acı ile son buldu. İsimlerin okunduğu sırada ölen işçilerin yakınları fenalaşarak bayıldığı görüldü. Öte yandan cenaze sayısının artması ihtimaline karşı soğuk hava tertibatlı plakaları ve yazıları kapatılmış yaklaşık 20 TIR, bölgeye getirildi.

###15109###

CENAZE İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cenaze namazı için Soma'ya gelmesi nedeniyle çevre il ve ilçelerden yaklaşık 4 bin polisin bölgeye erken saatlerden itibaren intikal ettirilmeye başlandığı görüldü.

Erdinç ALKAN- Yaşar ANTER, Nilüfer KANDIRMIŞ- Manisa (SOMA)