Soma'daki Facia, Çalışmalara 02'ye Kadar Ara Verildi

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, işçilerin öldüğü madende incelemede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve beraberindeki heyet açıklamalarda bulundu.

Çalışmalara yaklaşık 3 saat ara verildiğini, ölenlerin sayısının 274'e yükseldiğini söyleyen Bakan Yıldız, "Saat 02.00 itibari ile çalışmalar tekrar başlayacak ve sabaha kadar devam edecek. 196 işçinin cenazesi ailelerine teslim edildi. Zaman aleyhimize işliyor. Bu işlemleri yarım tamamlamak istiyoruz. Şuan için 2 tane zor bölgemiz kaldı. Karbonmonoksit, trafo patlamasından mı başka bir şeyden mi araştırmalar sonunda belli olacak. Adli süreç ve incelemeler işçilerin tamamı çıkartıldıktan sonra başlayacak. Hazırlanacak raporlar doğrultusunda karar vereceğiz."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Sosyal hizmetler ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bir grup milletvekili arkadaşımız bizlerle bir arada. Ailelerimizin acısını paylaşabilmek için kendilerini ziyaret edebilmek için bugün Soma'ya intikal ettiler. Onlarla beraberiz" diye konuştu.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Belma Satır, "Türkiye'nin başı saolsun. Ak Parti, CHP, MHP ve HDP olarak ortak bir taziye mesajı yayınladık Acımız çok büyük işşallah bu olaylar bir daha yaşanmaz. Bugün birlik günü, acıları paylaşma günü" dedi.

HASTANELERDE 61 YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, "Şuan hastanelerde 61 yaralımız var. Ama çok şükür ki hiçbir hastamızın olağan üstü bir sağlık sorunu yok. Hayati tehlike farz eden bir vakamızın olmaması tüm bu acının içinde bizi rahatlatan bir boyut. Yarından itibaren bu haftalarımızın bir kısmı taburcu olacak. Bir kısmının tedavileri devam edecek. Milletimizin başı sağ olsun diyorum. İnşallah yarınki aramalarda da müjdeli haberler almayı temenni ediyorum" dedi.