Avrupa Benfica'nın Bitmeyen Lanetini Konuşuyor

Benfica'nın dün akşam oynanan UEFA Avrupa Ligi final maçında Sevilla'ya penaltı atışları sonrası kaybetmesi bir kez daha Macar Teknik Adam Bela Gutmann'ın akıllara getirdi.

Benfica'nın daha üstün bir oyun sergilediği Sevilla karşısında maç boyunca gol atamaması ve penaltı atışları sonucunda kupayı rakibine kaptırması "lanet sürüyor" yorumlarını beraberinde getirdi.

Peki, nedir bu lanet olarak adlandırılan şey, işte hikayesi:

Efsane teknik adam Bela Gutmann 1961 ve 1962 yıllarında 2 kez Şampiyon Kulüpler Kupasını kazandırdığı Benfica'da ücretine zam istediyince kovulur. Gutmann takımdan ayrılırken "Benfica, 100 yıl boyunca Avrupa Kupası kazanamayacak" der.

Macar teknik adamın bu sözleri söylemesinin ardından geçen 52 yıl boyunca Benfica dün akşamki UEFA finali dahil 8 Avrupa Kupası finali oynar ve hepsini kaybeder.

EUSEBİO, MEZARINDA DUA ETMİŞTİ

Portekiz'in ve Benfica'nın efsanevi oyuncularından Eusebio ölmeden önce Benfica'nın üzerindeki bu laneti kaldırmak için Gutmann'nın Avusturya'daki mezarını ziyaret etmiş ve lanetin kalkması için dua etmişti.

Bununla birlikte Benfica Kulübü geçtiğimiz şubat ayında maçlarını oynadığı Estadio Da Luz'a, Bela Guttmann'ın bir heykelini dikti.

Guttmann'ın heykelinin önünde ise şu sözler yer alıyor:

"Sadece Benfica'da olanlar kötü şans nedir bilirler... Dünyada bunu daha iyi bilecek bir kulüp yoktur"

Benfica'nın bu uğraşlarına rağmen dün akşam oynanan UEFA Avrupa Ligi final maçında da Sevilla'ya penaltı atışları sonrası kaybetmesi "Benfica'nın laneti kırma çabaları bir sonuç vermedi"" yorumlarını beraberinde getirdi.

 3.KEZ KAZANAN SEVILLA TARİHE GEÇTİ

Sevilla ise 3. kez oynadığı UEFA finalini kazanarak hem bu kupayı Liverpool, Juventus ve Inter ile birlikte en çok kazanan kulüpler arasına girdi, hem de oynadığı 3 UEFA Kupası finalini kazanarak hiç kupa kaybetmedi.