Cehennemin dibi açıklaması...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Veysel Karani’yi anma etkinliklerinde yaptığı açıklamada, "Cehennem dahi lüzumsuz değil. Cenneti isteyenler ve arzu edenlerin, en azından anneleri ağlatmaması lazım. Cehennem sizi korkutuyorsa kötü işlerden vazgeçin, tövbe edin; üzerinizde kul hakkı kalmasın" dedi.

Beraberinde AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Osman Ören, Siirt Valisi Ahmet Aydın ile Baykan ilçesinde bulunan Veysel Karan-i Türbesi’ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Arınç, türbe avlusunda toplanan vatandaşlarla sohbet etti.

Arınç, el ürünleri standının açılışını yaptıktan sonra düğün ve konferans salonunda düzenlenen Veysel Karan-i ve Anneler Günü etkinliğine katıldı. Malatya Belediyesi tarafından davet edilen mehteran takımının etkinliği ile başlayan kutlamaların ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, anneler için söylenen çok güzel sözlerinin olduğunu söyledi. Kendilerini annelerin sayesinde yok etmeye çalışanların amaçlarına ulaşamayacağını aktaran Arınç, "Emellerine ulaşamaz, bugünlerde birileri cennet cehennemi tartışmaya başladı. Cehennem dahi lüzumsuz değil, cenneti isteyenler ve arzu edenler, en azından anneleri ağlatmaması lazım, karnında 8 aylık yavrusuyla havaya uçurmaması lazım, tabutuyla gelen evladının üzerine kapanan annelerin gözyaşı oldukça bunun failleri cennete giremez. Cehennem sizi korkutuyorsa kötü işlerden vazgeçin, tövbe edin, üzerinizde kul hakkı kalmasın" diye konuştu.

Yapılacak çok şeyler olduğunu vurgulayan Arınç, "Madem hayattasınız cennete layık hale gelin. Her türlü edepsizliği yaptıktan, her türlü cinayeti işledikten, her türlü küfrü irtikap ettikten sonra ’Ben nasıl olsa cennete girerim’ diyenler boşuna beklemesinler. Bir yere gidersiniz ama orası cennet olmaz. Cennete layık hale gelmeliyiz. İş, annelerin ellerini öperek, onların gözyaşlarını dindirmek gerekir. Cenneti arzu edenler şunu iyi bilsinler, yine bu toprakların insanı Bediüzzaman Said Nursi kendisine karşı zulüm, irtikap edenlere ve dar ağacında sallananlar gösterilirken, ’Sen de eğer bizim istediğimiz gibi olmazsan burada sallananlardan birisi olursun’ tehdidine karşı ’Yaşasın zalimler için cehennem’ diye bağırmıştır. Biz zulme karşı hakikatleri söylemenin, zulümle mücadele etmenin cennete gidecek bir yol olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"ZALİMLER CENNET YÜZÜ GÖREMEZ"

Bakan Arınç, zalimlerin cennet yüzü göremeyeceğini vurgulayarak, "Ya zulümlerinden vazgeçerler, ya yaptıklarının hesabını verirler helalleşirler ya da bu ülkede veya dünyanın herhangi bir yerinde Allah rızasına uygun yaşarlar. Allah’ın emirleri çiğnenerek cennete gidilmez. Gidilecek yer başka bir yer. Allah hepimizi güzel ameller işleyen, hayırlı işler yapan annesine babasına, kardeşine, ebeveynlerine iyi davranan hayırlı ve Salih kullardan eylesin" ifadelerini kullandı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın ise, "Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ın dün Babudarp Cami açılışını gerçekleştirdi, bugün de Veysel Karan-i, Anneler Günü etkinliklerine teşrif etmeleri bizleri onurlandırmıştır" dedi. Etkinlik, Siirt Valiliği, Ziyaret ve Aydınlar Belediye başkanları ile ÇEKÜYAD tarafından Başbakan Yardımcısı Arınç’a veriler plaket ve hediyelerin ardında sona erdi.