Devlet Bahçeli'nin Devlet Adamı Yaklaşımı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maden faciasının yaşandığı Soma'da yaptığı incelemenin ardından "Bu hepimizin acısıdır. Allah kimsenin başına vermesin ama bunun altından da milletçe kalkacağız" açıklamasında bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, maden faciasının ardından geldiği Soma'da muhalefet lideri gibi değil Devlet Adamı gibi bir tutum ortaya koyarak, takdir topladı.

Patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getiren Bahçeli, "Milletimizin acısı çok büyüktür. Yaşanan facia hepimiz çok derinden vurmuştur. Çok sayıda emek şehidimiz, hayatını kaybetmiştir. Devletimiz eldeki imkanlarla elden gelen gayreti göstererek, hem hayatlarını kaybetmişleri dışarıya almak, mahsur kalanları kurtarabilmek, hem de yaraları sarabilmek için üstün gayret göstermektedir. Özellikle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı sayın Taner Yıldız'ın olayın başından itibaren Soma'da bulunması krizi yönetmesi, koordineli bir arama kurtarma çalışması başlatmış olması, milletimizin her şart altında devletimizin yanında olduğunun güzel bir işareti olarak kabul edilmelidir. Üzüntümüz büyüktür. Yaralar mutlaka sarılacaktır" diye konuştu.

"ANLAYIŞLI VE TEDBİRLİ OLAMAK GEREKİR"

Sağduyu çağrısında bulunan Bahçeli, "Ülkemizde zaman zaman çok büyük facialara sebep olan olaylar yaşanmaktadır. Bu olayların ilk gününden itibaren devletin erkanının buraya yardımcı olmak, taziyelerde bulunmak amacıyla gelişleri ve gelen devlet büyüklerini karşılama için başta emniyet mensupları ve devlet yönetiminin ilçe yönetiminin bunlarla meşgul olması hizmetlerin aksamasına, koordinasyonun zayıflamasına sebep olmaktadır. Buraya gelen her kimse, sakin soğukkanlı olmalı. Toplumun acısını paylaşırken yeni acılara sebebiyet verecek kargaşalardan da uzak durmalıdır. Her türlü gayretini ortaya koyanlara teşekkürlerimi ve şükranlarımı diliyorum başsağlığı dileklerimizi Soma halkına sunmak istiyorum. Anlayışlı ve tedbirli olmak gerekir. Allah kimsenin başına vermesin. Bunun altından da kalkacağız inşallah" açıklamasında bulundu.

BU HEPİMİZİN ACISIDIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Soma İlçe Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında "Bu, hepimizin acısıdır" dedi. Bahçeli, cenazelerin ardından facianın nasıl ve neden olduğu yönündeki soruların bir daha yaşanmaması için gerek TBMM'de, gerekse konularını bilen uzmanlar tarafından tartışılması gerektiğini söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Evlatlarından haber alamayan vatandaşlarımızın da sabırla beklemelerinde yarar var. İnşallah hayırlı haberler ulaşabilir. Bu hepimizin acısıdır. Allah kimsenin başına vermesin ama bunun altından da milletçe kalkacağız inşallah.

İçerden sağ olarak kurtulmuş olan değerli bir kardeşimizden bilgi aldık. Kriz yönetiminin sorumlusu olan devlet görevlilerin vereceği bilgileri esas almak lazımdır. Sanıyorum Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı 1,5 saat arayla bilgilendirme toplantıları yapıyor. Bunlara da devam edeceklerdir. Bilgileri milletimizle paylaşmak zorundadırlar. Nasıl ve neden oldu?

Bu sorular böyle bir facianın bir daha yaşanmaması için hem TBMM'de, hem de konuları bilen uzmanlar tarafından iyice araştırılması önemli."

MHP Genel Başkanı maden alanında da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan bilgi aldı.

Bahçeli, daha sonra başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunarak maden alanından ayrıldı.