Simav'ın Maden Şehidi Toprağa Verildi

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçiden biri olan 24 yaşındaki Ahmet Ergün'ün cenazesi, memleketi Kütahya'nın Simav İlçesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Simav Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü mezunu olan, 5 yıllık maden işçisi Ahmet Ergün'ün cenazesi, Akhisar Devlet Hastanesi'nde yapılan DNA testinin ardından dün saat 16.00 sıralarında ailesine teslim edildi. Simav'a getirilen cenaze gece Devlet Hastanesi morgunda bekletildi. 1.5 yıllık evli olan, 6 aylık bir kız çocuk babası olan Ergün için bugün öğlen Simav'a 50 kilometre mesafedeki Tepebaşı Köyü Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Simav İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer, AK Parti'li Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Ergün yakınları ve 1500 kadar vatandaş katıldı.

Camiye sığamayan kalabalık köy meydanına taştı. Cenazede Ergün'ün annesi Şükriye, babası İlyas, eşi Fadime ve kardeşi Sami, Emine ve Şerife Ergün güçlükle ayakta durabildi.

Kılınan namazın ardından Ergün'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi bir süre omuzlarda taşınıp, köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi.