Final setinde tribün karıştı

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun düzenlediği Voleybol Kadınlar 2'nci Lig Final Maçları sona erdi. Alanya Atatürk Spor Salonu'nda oynanan final maçları 3 gün sürdü. Salihli Belediyesi, Halkbank Gazi Üniversitesi, Karşıyaka ve Çanakkale Belediyesi takımlarının mücadele ettiği finallerin son gününde yapılan 2 maç, büyük çekişme ve heyecana sahne oldu. Günün ilk maçında Çanakkale Belediyesi, Salihli Belediyesi’ni 3-0 yenerek ilk 2’ye girmeyi garantilerken, 2’nci maçta Halkbank Gazi Üniversitesi ile Karşıyaka takımları karşılaştı.

-FİNAL SETİNDE OLAY-

Karşılaşmanın ilk setini 25-15 Karşıyaka, 2’nci setini ise 25-22 Halkbank Gazi Üniversitesi kazandı. Oldukça çekişmeli geçen 3’üncü seti 25-22 kazanan Karşıyaka maçta 2-1 öne geçti. 4’üncü seti ise Halkbank Gazi Üniversitesi 25-13 üstün tamamladı ve maça 2-2’lik denge geldi. Karşılaşmanın taybrek setinde Halkbank Gazi Üniversitesi 10-5 üstün durumdayken Karşıyakalı taraftarların bulunduğu tribünden sahaya su şişesi atıldı. Bazı Karşıyakalı taraftarların rakip seyircilerin üzerine yürümesi sonucu Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur’un talimatıyla olaylara çevik kuvvet polisleri müdahale etti.

POLİS SALONU BOŞALTTI

Polise direnen Karşıyakalı bazı taraftarlar salonun koltuklarını kırdı. Maçı protokol tribününden izleyen Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, olaylar sırasında polisin aldığı güvenlik önlemleri altında salondan çıktı. Polis daha sonra Karşıyakalı seyircileri salondan cop kullanarak boşalttı. Öfkeli taraftarlar salonun camlarını da kırdı. Karşıyakalı seyirciler otobüse binmemekte direnince polis bu kez biber gazı kullandı. Olay yerine takviye jandarma ekipleri de sevk edildi. Maça ara verilmesi üzerine soyunma odalarına giden sporcular salonun boşaltılmasının ardından maça kaldığı yerden devam etti. Taybrek setini 15-7 kazanan Halkbank Gazi Üniversitesi, Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi'ne yükselen 2’nci takım oldu. Karşılaşmaların ardından 5’er puanlı Çanakkale Belediyesi set averajıyla 1’inci, Halkbank Gazi Üniversitesi ise 2’nci olarak Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi'ne yükselmeye hak kazandı. Finallerde Karşıyaka 3’üncü, Salihli Belediyesi ise 4’üncü oldu. İlk 2’ye giren takımlarına kupalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanvekili Akif Üstündağ verdi.