İzmir'de İşgalciler Serbest Bırakıldı

İzmir'de, Ege Üniversitesi'nde Yabancı Diller Bölümü ek binasını işgal ettikleri iddiasıyla, gözaltına alınan 37 kişiden sabah saatlerinde mahkemeye sevk edilen 19'u serbest bırakıldı. 18 öğrenci de adli kontrol altına alınarak (Denetimli Serbestlik Yasası) serbest bırakıldı. 1 öğrencinin tedavisi hastanede sürüyor.

Ege Üniversitesi'ndeki çeşitli fakültelerden öğrenciler, 'eylem yapma haklarına engel olunduğunu', 'açıklama yapılmadan üniversitedeki bahar şenliklerinin iptal edildiğini', 'Soma faciası için kaza değerlendirmesi yapıldığını' ve 'polis baskısına maruz kaldıklarını' iddia ederek, geçen perşembe günü saat 14.00 sıralarında Bornova'daki Yabancı Diller Bölümü ek binasını işgal etti.

Çevik kuvvet polislerinin de desteğiyle geçen cuma günü saat 01.00 sıralarında öğrencilere müdahale edildi. Müdahale sırasında ekiplere bir polis helikopteri de havadan destek verdi. Polisin geldiğini gören bazı öğrenciler binanın çatısına çıkarak polise kiremit atttı. Biber gazıyla eylemcileri etkisiz hale getiren polis, çatıdaki öğrencileri de yakalayıp indirerek binayı boşalmış, 38 öğrenci gözaltına alınmıştı.