Manisa'da Veliler Ayaklandı!

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde, bir ilkokulun kapatılarak öğrencilerin başka okullara nakledileceği iddiası üzerine toplanan veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen'in iddianın asılsız olduğunu söylemesi üzerine veliler, dağıldı.

Akşemsettin İlkokulu'nun ortaokula çevrileceği ve çocuklarının başka okullara nakledileceği iddiaları üzerinde, yaklaşık 150 veli, bugün sabah saatlerinde okul önünde biraraya geldi. Okul Aile Birliği Başkanı Saniye Oburoğlu önderliğindeki grup, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Okul Aile Birliği Başkanı Oburoğlu ve bazı sınıf anneleriyle makamında görüştü.

İddiaları dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Şen, ardından bina önünde bekleyenlere açıklama yaptı.

Şen, "Bu iddiayı kim ortaya attıysa asılsız bir iddia. Asla böyle bir şey düşünmüyoruz. 24 derslikli okulumuzun 8 dersliğini ilkokulumuz için ayırdık. Geri kalan kısmı ortaokul için yeterli. Velilerimizin gönülleri rahat olsun. İlkokulun kapatılması gibi bir durum söz konusu değil" dedi. Öğrencilerden adres bilgilerinin alındığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Şen, kayıt döneminde bölgede oturmayan öğrencilerin belirlenmesi ve kendi bölgelerindeki okullara nakil edilebilmesi için böyle bir uygulamaya gittikleri söyledi. Açıklamanın ardından veliler dağıldı.