Göztepe'de Sepil Dönemi Sürprizler Başlıyor!

Göztepe'de Mehmet Sepil dönemi sürpriz bir icraatla başlayacak. Sarı kırmızılılarda 2008-09 sezonunda 3'üncü Lig'de sportif direktörlük görevini üstlenip, aynı sezon devre arasında kulüpten ayrılan Barış Güçlü'nün aynı görevle geri döneceği öğrenildi. Sepil"in cuma günü İzmir'e gelerek kulübü gezip, Hüseyin Altınbaş'la birlikte basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Geçtiğimiz sezon Bursaspor'da sportif direktör olarak görev yapan Barış Güçlü, kulübü devralan Genel Energy'nin çok güçlü ve Avrupa vizyonuna sahip bir firma olduğunu belirterek, "Mehmet Sepil Göztepeli olduğu, kulüp binasının iki apartman yanında doğup büyüdüğü için bu işe soyundu. Göztepe adına güzel şeyler olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

FATİH DALAN ŞOKTA

Yeni sezonda Hüseyin Altınbaş'ın camia içinden oluşturacağı yönetimde 2'nci başkan olacağı açıklanan Fatih Dalan kulübün devriyle şok yaşadı. Fatih Dalan, "Bu iddialar gündeme ilk geldiği günlerde Hüseyin Altınbaş, 'Vakkas Ağabeyim görüşmüş ama yetki bende' demişti. Karara çok şaşırdım" şeklinde konuştu.

SUAT KAYA ŞAŞKIN

Göztepe'de iki gün önce Başkan Hüseyin Altınbaş'la sözleşme polemiği yaşayan teknik direktör Suat Kaya, devir kararına şaşırdı. Antalya'da UEFA Pro Lisans Kursu'nda bulunan Kaya, "Gelişmeleri izliyorum. Beklemede olacağım. Kurs biter bitmez görüşmek için İzmir'e geleceğim" dedi.

GENCERLER: BEKLEYİP GÖRECEĞİZ ZEMZEM: HEP YANLIŞ YAPTILAR

Göztepe'nin Genel Energy'e devri camiadan hem temkinli hem olumlu yorumlar aldı. Eski Başkan Coşkun Gencerler, konuyla ilgili peşin hükümlü olmamak gerektiğini belirterek, "Bekleyip neler yapılacağını göreceğiz. Mehmet Sepil'in Göztepeli olması avantaj olabilir. Şirketleşen kulüpler birer ticari kurum ve her ticari kurum gibi devredilebiliyor. Altınbaş'ı da hizmetlerinden ötürü takdir etmemiz gerekiyor. En sıkıntılı dönemde borç yükü olan kulübü devralıp çehresini değiştirdiler. Bu sezon tesis kazandırdılar ama beklentileri gerçekleşmedi" dedi.

Efsane futbolculardan Fevzi Zemzem ise, "Duyduğumuz dedikodular gerçek çıktı. Bu iş Altınbaş Holding'in branşı değilmiş. Kulübü 7 sene idare ettiler, isteseler, üzerine düşseler Süper Lig'e çoktan çıkardık. Hep yanlış transferler yapıldı. Yeni dönemin kulüp için hayırlı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

ÖZGÜR ZENGİN GİTTİ

Göztepe'de son iki sezonda altyapı koordinatörü, futbol direktörü, teknik direktör ve altyapı yöneticisi olarak çalışan Özgür Zengin, Kartalspor'la anlaştı. Sarı kırmızılılarla sözleşmesi sona eren Zengin, daha önce altyapıda 10 yıl görev yaptığı eski kulübüne Şaban Yıldırım'ın yerine teknik direktör oldu.

Ergin KARATAŞ/İZMİR(DHA)