Wilma Aslı Olacak!

Kanal D'de yayınlanan 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' adlı dizinin Carolin’i Wilma Elles, Türk vatandaşı olmak için baş vurduğunu ve Türkiye’ye bağlılığının ifadesi olarak 'Aslı” ismini alacağını söyledi.

Elles, Kölner Stadt-Anzeiger adlı gazete ile yaptığı söyleşide "İstanbul’da yabancı olarak değil, toplum tarafından bağrına basılmış bir insan olarak yaşıyorum" dedi. Köln'de Keup Caddesi'nin aşırı sağcı NSU tarafından bombalanmasının üzerinden 10 yıl geçmesi nedeniyle bu hafta sonu düzenlenecek olan anma etkinliğine katılacak Wilma Elles, 2010 yılı yazından beri İstanbul’da yaşadığını hatırlatırken, "Orada kendimi tamamen kabul edilmiş hissediyorum. Yabancı olarak değil, toplum tarafından bağrına basılmış bir insan olarak" diye konuştu.

Elles, "Neden Almanya’da uzun süredir yaşayan bir çok insan tam aksine kendini yabancı olarak hissediyor?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Bu daha çok kişilik, klişe ve de kültür sorunudur. Düsseldorfluları veya Bavyeralıları yabancı gören Kölnlüler var. Bence Köln ile İstanbul arasındaki kültür farkı Castrop-Rauxel ile Köln arasındakinden daha azdır. Ayrıca ben kendimi Dünya yurttaşı olarak hissediyorum. Milliyetler sadece siyasal düzen fonsiyonudur. Küresel bir Dünyada yaşıyoruz ve hepimizin aynı olduğunu anlamalıyız."

Elles, muhabirin “Türk Devleti ve Başbakan Erdoğan’ın davranışları Almanya’da çok eleştirilmekte. Şöyle ki Türkiye’de her ses aynı değerde değil” şeklindeki sorusunu açık yanıt vermekten çekinerek şöyle cevapladı:

"Türkiye’nin tarihini ve doğu ile batı arasındaki durumunu mutlaka değerlendirmede göz önüne almalıyız. Buradan Türkiye’nin 1923 devriminden beri laik bir devlet olduğu, daha önce 600 yıl bir İslam devleti olduğunun Almanya’da çok az bilindiği gerçeği ortaya çıkmaktadır. Tarihimize baktığımızda biz aslında aynıyız. Benim de oynadığım “Öyle bir geçer zaman ki” dizisini örnek olarak vermek istiyorum. Bu dizi 70 ülkede gösterilmektedir. İnsanlar aynı öykü üzerine ağlayıp gülmektedir."

Dizideki 'Carolin' karakterine düşmanlık hissetmediğini söyleyen Elles, "Başlangıçta bazıları bana karşı mesafeli ve güvensizdi, çünkü dizide bir yuva yıkıcı kadını oynuyorum. Daha sonra katıldığım magazin programları ve söyleşilerle benim dizideki kadından farklı olduğumu anladılar" dedi.

Rüyalarını Türkçe ve Almanca olarak gördüğünü söyleyen Wilma Elles, Türk vatandaşı olmak için baş vurduğunu ve Türkiye’ye bağlılığının ifadesi olarak 'Aslı” ismini alacağını söyledi.