Yine Fenerbahçe Kazandı, Ataman Hakeme Kızdı!

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi play off final serisi ikinci maçında Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da karşılaştı. Maçı 74-73 kazanan sarı lacivertliler seride 2-0 öne geçti. 4 galibiyete ulaşan takımın şampiyonluğunu ilan edeceği serinin üçüncü maçı 8 Haziran Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak.

 

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmada konuk ekip Galatasaray Liv Hospital, ilk periyodu 13-18 önde kapatırken, devre ise 34-34'lük eşitlikle sona erdi. 3. periyot da 53-56 Galatasaray Liv Hospital'ın üstünlüğüyle geçilirken, Fenerbahçe Ülker 74-73'lük skorla galip gelmeyi başardı. Fenerbahçe Ülker bu sonuçla seride 2-0 öne geçti.


Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmada konuk ekip Galatasaray Liv Hospital, ilk periyodu 18-13 önde kapatırken, devre ise 34-34'lük eşitlikle sona erdi. 3. periyot da 56-53 Galatasaray Liv Hospital'ın üstünlüğüyle geçilirken, Fenerbahçe Ülker 74-73'lük skorla galip gelmeyi başardı.

Fenerbahçe Ülker bu sonuçla seride 2-0 öne geçti.

 

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Galatasaray Liv Hospital'ı 74-73 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk maçtan farklı bir oyun olduğunu belirterek, şunları söyledi: "İkinci maçın farklı olacağını biliyorduk. Galatasaray Liv Hospital ilk maçtaki görüntüsünden daha iyi bir takım. Neticede daha farklı bir oyun oldu. Play-offlar'da böyle oluyor. Dört saniye kaldığında topun bizde olması gerektiğini, tekrar izlenmesi gerektiğini hakemlerle konuştum. Ancak TBL kuralları Euroleague'den farklıymış. Galibiyette herkesin katkısı var. Berk Uğurlu için kim derdi ki, bu önemli maçta kritik dakikalar alacak ve katkı yapacak diye."

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman da şöyle konuştu:

"Tartışmalı bir karar yok, net bir şekilde ortada. Son pozisyonda Bo McCalebb, Markoishvili'ye net bir faul yapıyor. Tabii maç boyunca hakemler bu kadar taviz verirse bunları çalamazlar. Fenerbahçe Ülker benchinden yapılan itirazlara taviz verip hakem üçlüsü kendine baskı aldırdı.

İtiraz ediyorlarsa teknik faulü vereceksin. Gülüp geçiyoruz demekle olmuyor. Genel olarak iyi maç yönettiler, ama sondaki kararları mağlubiyetimize neden oldu. Fenerbahçe Ülker iyi bir takım. Ancak biz iyi basketbol oynadık. Kontrol hep bizim elimizdeydi. Sadece ikinci çeyrekte rotasyona gittiğimiz bölümde konsantrasyonu kaybettik. İkinci devreyi de iyi geçtik. Savunmaya çabuk gelip onlara hızlı hücum şansı vermedik. İlk maçtaki hatalarımızı yapmadık.

Son bölümde biraz yorulduk. Sürekli faul çizgisine geldiler ve farkı erittiler. Son topta bizim galibiyetimiz çalındı. Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker'den daha iyi bir takım olduğunu gösterdi. Abdi İpekçi'de oynayacağımız iki maçı kazanıp yine buraya geleceğiz. Ben şampiyon olacağımıza inanıyorum. Oyuncularım da buna inanıyor."