El Muhaberat açıklamasına CHP tepkisi

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, hükümetin patlamayla ilgili Suriye’nin istihbarat örgütü El-Muhaberat’i işaret etmesine tepki gösterdi. Patlamanın yaşandığı Reyhanlı Belediyesi binası önünde incelemelerde bulunan Akgöl, saldırıya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tüm Türkiye başsağlığı dileyen Akgöl, "Ben, böylesi bir ortamda siyaset yapmak istemiyorum ama dikkatimi çeken bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Patlamada bir tane Suriye aracı tahrip olmamış, Bir tane Suriyelinin cesedi yok. Bu irdelenmesi gereken bir olaydır. Yaşamını kaybedenlerin tümü Reyhanlılıdır. Burada yaklaşık 40 bine aşkın Suriyeli varken, patlamada bir tanesi vefat etmemiş. Vefat etmelerini istemiyoruz elbette. Bu bir rastlantı olamaz. Hükümetin olayı El-Muhaberat örgütüne yüklemesine katılmıyorum. El-Muhaberata ait bir araç Reyhanlı’nın göbeğine kadar nasıl girdi?" dedi.

Bir de olayın barış sürecine ilişkilendirilmeye çalışıldığını ifade eden Akgöl, "Barış sürecini baltalamak için doğudaki iller ne güne duruyor. Burada bir Kürt sorunu mu var barış süreci burada sabote edilsin. Bu kadar haklısınız, neden patlamayla ilgili yayın yasağı koydunuz, neden insanların gerçekleri öğrenmesini engellemeye çalışıyorsunuz?” diye konuştu.