Hani Anlaşma Yapılmıştı? Altay'a Sponsor Yalanlaması

Altay'da Aslan Savaşan başkanlığındaki yeni yönetimin, Anadolu Birlik Holding bünyesinde gıda sektöründe hizmet veren Torku firmasıyla sponsorluk için el sıkıştıklarını açıklamasının ardından firmanın anlaşmayı yalanlaması camiada şok etkisi yarattı.

Şirketin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, "Asırlık çınar Altay’a, Torku’nun ana sponsor olacağı iddia edilmiştir. Bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirir, kurumumuza doğrudan veya dolaylı bu tür bir sponsorluk teklifi gelmediği gibi yönetim kurulumuzun aldığı bir kararın bulunmadığını, böyle bir konunun görüşülmediğini belirtiriz" denildi.

Süper Lig'de mücadele eden Torku Konyaspor ve Selçuk Üniversitesi basketbol takımının isim sponsorluğunu yapan Torku'nun başka bir arayışta olmadığının kaydedildiği açıklamada, "Bilgimiz ve irademiz dışında gelişen bu tür haberlere kamuoyunun itibar etmemesini istirham eder, ülke sporunun asırlık çınarı Altay Kulübü'nün geçmişteki başarılarıyla iftihar ettiğimizi, yeni başarıları yakalamasını dileğimizi belirtir, söz konusu haberin bizim dışımızda çıkan hayal mahsulü bir haber olduğunu Altay camiasının ve tüm spor kamuoyunun dikkatine saygılarımızla arz ederiz" ifadelerine yer verildi.