Rehinler IŞİD Militanlarıyla Namaz Kılıyor!

IRAK'ın Musul kentinde rafineriye yakıt taşıyan ve IŞİD militanlarınca rehin alınan şoförlerin yakınları, Silopi'de el koydukları şirkete ait 34 aracı bırakmıyor. Rehin şoförlerin yakınlarından Mehmet Salih Turgut, "Dün gece telefonla konuştum. IŞİD militanlarıyla beş vakit namaz kılıyorlarmış" dedi.

Şoförlerin yakınları, şirketin 400’den fazla aracının olduğunu ve çocukları sağ salim kendilerine teslim edilinceye bu araçların Habur üzerinden geçişlerine kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Burada bekleyişlerini sürdüren şoförlerden bazılarının yakınları, onlarla telefonla konuştuklarını söyledi.

IŞİD militanlarının elindeki Türk şoförlerden Selahattin ve Servet Karakan kardeşlerin dayısı Mehmet Salih Turgut, yeğenleriyle telefonla konuşmasını şöyle anlattı:

"Dün gece saat 01.00'de onlarla 15-20 dakika konuşma fırsatı bulduk. Etrafta nöbetçiler olduğu için battaniye altına gizlenerek konuştuklarını söylediler. Tedirginler çünkü orası bir savaş hali. Her hangi bir uçağın bombalaması, bir top mermisinin düşmesi riski var ve tedirginler. IŞİD üyeleri onlara bir zarar vermiş değil ancak hayatlarının risk altında olduğunu söylüyorlar. Onlara su ve beyaz ekmek veriliyormuş. Sabah namazı dahil olmak üzere 5 vakit namazı IŞİD üyeleri birlikte cemaat halinde kıldıklarını söylediler. Sağlık durumları ile ilgili olarak da şuana kadar her hangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söylediler."

###15547###

İki oğlu IŞİD’in elinde rehin tutulan Selim Karakan da "Onlardan gelecek bir haber bekliyoruz. Bir an önce çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz. Devlet ilgi alaka göstersin. Sonuçta candır, para ve mal değildir. Devlet bunları sıkıştırsın. Rehin şoförleri onların elinden kurtarsın. Ben buradan IŞİD’de sesleniyorum. IŞİD’le her hangi bir sorunumuz yok. Çocuklarımızı serbest bıraksın" dedi.