Öldürene 12, yardım edene 25 yıl

Bahri KARATAŞ/İZMİR (DHA) - Aydın’ın Karacasu İlçesi’nde, bekçilik yapan 27 yaşındaki Yücel Gümüş’ü eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla bıçaklayarak öldürmekle suçlanan 23 yaşındaki Seyit T. ile ona yardımcı olduğu öne sürülen kuzeni 34 yaşındaki Osman T. hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davada karar çıktı.

Seyit T. 12 yıl 6 ay, ona yardım ettiği iddia edilen kuzeni Osman T. ise 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

-OLAY-

19 Eylül 2012 tarihinde, Karacasu Spor Salonu yakınındaki cimnastik aletleri bulunan parkta bir kişinin yaralı  halde olduğunu görenler durumu  112 Acil Servis’e bildirdi.

Olay yerine giden ekipler, Karacasu Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü’nde bekçi olarak çalışan evli, 2 çocuk babası Yücel Gümüş’ü bıçakla yaralanmış halde buldu. Seyit T. ile kuzeni Osman T. de olay yerinde görüldü.

Hastaneye kaldırılan Gümüş, polisin, "Seni kim bıçakladı?" sorusuna "Tanımıyorum yabancı kişilerdi" yanıtını verdi. Tedaviye alınan ve vücudunda 15 bıçak darbesi bulunan Yücel Gümüş, yaşamını yitirirken, üzeri kanlı olan Seyit T. ile Osman T. gözaltına aldı. Seyit T, sorgusunda cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, tutuklandı. Nazilli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Seyit T. ve kuzeni Osman T. hakkında 'haksız tahrik altında iştirak halinde kasten insan öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan sanıklar Seyit T. ve Osman T.'nin avukatı Seyit Ahmet Akyüz ile tarafların avukatları ve ölenin eşi Fatma Emel Gümüş katıldı.

EŞİMDEN ŞÜPHELENİYORDUM

Seyit T.  ifadesinde, eşi G.T’nin (24) cep telefonunu elinden düşürmemesi üzerine şüphelendiğini belirterek, "Öldürdüğüm Yücel, eşim ile aynı yerde çalıştığından tanıyorum. Olay gecesi eşimin cep telefonuna 'Yücel ağbi' şeklinde kayıtlı numaradan çağrı geldi. Eşimi, Yücel ile çok samimi olduğu için daha önce uyarmıştım. Eşime kendisinin bu saatte neden aradığını sordum. Eşimin yatak odasına gidip başka telefonla Yücel’e gizlice mesaj attığını gördüm. Daha önceden de eşimin benden uzaklaştığı ve Yücel’le daha fazla samimi olduğu konusunda şüphelerim vardı. Bu olanlardan sonra şüphelerimde haklı olduğum ortaya çıktı. Telefonu elinden alıp mesajlara baktım. Eşimin telefonun da 'Seyit geldi', 'Kapatıyorum artık, öptüm seni', 'İyi uykular bitanem hayatım bebeğim seni ne kadar çok sevdiğimi bilmelisin' yazıyordu. Bunları konuşmak için Yücel Gümüş’e telefon edip olay yerine çağırdım" dedi.

'ÇOK PİŞMANIM'

Gümüş’ü olay günü konuyu konuşmak için çağırdığını, eşiyle ilişkisinin olup olmadığını ve neden bu tür mesajlar attığını sorduğunu belirten Seyit T, "“Yücel bana, 'Senin eşin çok açık saçık giyiniyor. Onu çok ihmal ediyorsun. Eşine sahip çık. Sana sadece mesajlardan mı bahsetti? Başka zevklerden bahsetmedi mi?' şeklinde cevap verdi. Bu sözler üzerine çılgına döndüm. Bana hakaret etmeye başladı. Ben de kendisine yumruk attım. Yücel, cebinden bıçak çıkardı. Aramızda boğuşma başladı. Bıçağı elinden alıp, rastgele sapladım, yere düştü. Namusumu temizledim. İhanete uğradım. Şimdi çok pişmanım" dedi.

Diğer sanık Osman T. ise olaya karışmadığını, suçsuz olduğunu, beraatini istedi. Ölen Yücel Gümüş’ün eşi Fatma Emel Gümüş de sanıkların cezalandırılmalarını istedi. Çocuklarının her gün babalarının ne zaman eve geleceğini sorduklarını, bunlar karşısında her gün eridiğini söyledi.

SAVCI: HAKSIZ TAHRİK UYGULANSIN

Cumhuriyet Savcısı Ali Daş, sanık Seyit T.’nin, öldürdüğü Yücel Gümüş ile eşi arasında duygusal ilişki yaşandığının, gelen cep telefonu mesajları ile kanıtlandığını, sanığın suçu haksız tahrik altında işlediğini, diğer sanık Osman T’nin ise ne kadar olaya karışmayıp, uzakta durduğunu söylemiş olmasına rağmen kendisini almaya gelen ve tanık olarak dinlenen Osman Bayar’a, "Çocuğu 15 yerinden bıçakladık, çocuk öldü, konuşsaydı bu olmayacaktı, konuşmadı, bıçakladık" dediğini, suça iştirak ettiğinin tespit edildiğini belirterek her iki sanığında ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

MAHKEME İNDİRİM YAPTI

Mahkeme heyeti, sanıklar Seyit T. ile Osman T.nin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde Yücel Gümüş’ü öldürdüklerini belirtti. Mahkeme, Seyit T.’nin eşi G.T. ile Yücel Gümüş arasındaki sadakat yükümlülüğüne aykırılık teşkil eden ilişkinin verdiği kızgınlıkla hareket ettiğini belirtip, önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın cezası daha sonra duruşmalardaki iyi hali ve olayı haksız tahrik altında işlediği kanaati oluştuğundan 12 yıl 6 aya indirildi.

KUZENE 25 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti, sanık Osman T.’nin ise Yücel Gümüş’ü, diğer sanık Seyit T. ile fikir ve eylem birlikteliği içerisinde kasten öldürdüğünü belirterek, önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra, Osman T.’nin, yargılama süresince tutanağa geçen olumsuz davranışının bulunmayışı ve iyi hali ile cezanın geleceği üzerindeki muhtemel etkileri de dikkate alınarak cezası 25 yıla indirildi. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.