Selvi Kılıçdaroğlu'nun siyah kurdelalı Anneler Günü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İzmir’deki ziyaret programının 3'üncü gününde, CHP Çiğli Kadın Kolları’nın düzenlediği Anneler Günü etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu'nun yakasına, Hatay Reyhanlı’daki saldırılar nedeniyle siyah kurdele takıldı.

Çiğli Park Kafe’de düzenlenen etkinliğe gelen Selvi Kılıçdaroğlu’na kadınlar sevgi gösterisinde bulundu. Kahvaltılı buluşmada, Hatay Reyhanlı’daki terör saldırısı nedeniyle saygı duruşunda bulunulurken, Selvi Kılıçdaroğlu’nun yakasına siyah kurdele takıldı.

Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Metin Solak’ın da katıldığı kahvaltıda Çiğlili kadınlara seslenen Selvi Kılıçdaroğlu, "Uzun bir konuşmadan yana değilim. Reyhanlı’daki olaydan ötürü çok üzgünüz. Sadece Türkiye’de değil hiçbir yerde ölümler olmasın. Bugün Anneler Günü. Anadolu kadınlarının, annelerin gününü kutluyorum. Dileğimiz; gelecek günlerin kavgasız, daha güzel olması. Barış, huzur içinde çocuklarımızı yarınlara yetiştirmek. İşte en büyük dileğimiz bu" dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da Türkiye’nin içinde bulunduğu süreçle ilgili kaygılarını dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD’nin Suriye’ye yapacağı olası harekatı destekleyecekleri yönündeki sözlerinden biraç gün sonra Türkiye’de bombaların patladığını insanların öldüğünü vurgularken, "Bu oyunun önüne geçecek olan analar ve kadınlardır. Sizin gücünüz bu oyunu bozmaya yeter" diye konuştu. Kılıçdaroğlu’na Anneler Günü hediyesi çiçekleri, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın eşi Ayfer Solak, Çiğlili kadınlar adına verdi.