Safaride feci kaza

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde safari turuna çıkan turistleri taşıyan cipin devrilmesi sonucu İngiliz turistler 53 yaşındaki Valerie Ann Olton ve 51 yaşındaki Alisonmay Conray öldü, 2'si ağır 5 kişi de yaralandı.

Seydikemer'in Korubükü Mahallesi Ortaklar mevkisindeki kaza, dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Saklıkent Kanyonu'nda safari turunu tamamlayıp Fethiye'ye dönen turistleri taşıyan Emre Yukarıbaş yönetimindeki 48 GJ 377 plakalı üstü açık safari cipi, bilinmeyen nedenle telefon direğine çarparak devrildi. Kaza sırasında cipten fırlayan İngiliz turist Valerie Ann Olton olay yerinde yaşamını yitirdi. İngiliz turistler Chorles Belham, Michael Home, Alisonmay Conray ile Türk tatilciler Handan- Evren Kulaksız ve cip sürücüsü Emre Yukarıbaş yaralandı. Ambulanslarla Fethiye'deki hastanelere götürülen yaralılardan İngiliz Alisonmay Conray da müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'ÇALIŞMA BELGESİ YOK' İDDİASI

İngiliz turistel Olton ve Conray'ın cenazeleri otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Tedaviye alınan cip sürücüsü Emre Yukarıbaş ile Michael Home'nin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi. Safariye çıkan cipin çalışma belgesi olmadığı iddia edildi. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.