Cevat Durak'tan Anneler Günü'nde birlik çağrısı

Karşıyakalılar bir Anneler Günü’nde daha Atamızın annesi Zübeyde Hanım’ın Kabir başında buluştu. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen resmi törende, kurum ve kuruluşlar ile siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşta hazır bulundu.

CHP İzmir milletvekili Mutafa Moroğlu’nun da katıldığı törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Zübeyde Hanım’ın Kabri’ndeki resmi tören dışında gerçekleştirilen törenleri eleştirerek, “Resmi törenleri her yıl aynı gün ve saatte yapıyoruz. Aslında resmi tören budur. Biz diliyoruz ki; bundan sonraki yıllarda bu törenleri hep beraber yaparız. Buna ihtiyacımız var” dedi.

Ülkemizin ciddi bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Başkan Durak, “T.C.’yi kaldırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni artık tabelalardan indirmeye başladık. Sevgili Atamızı küçültmeye, yok etmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet rejimini değiştirmeye çalışıyoruz. Bütün bunları yaparken de, hiçbir arkadaşımız yapılanların farkında olmuyor. ‘Nasılsa acımız dinecek’ diye bekliyorlar. Biz de hiçbir annenin acı çekmesini istemiyoruz. Barışı, yurtta da, dünya da istiyoruz. Ama bunu yaparken, ülkemizin bir karış toprağının zayi edilmesini de istemiyoruz” dedi.

Başkan Durak, konuşmasına, “Bu ülkenin gerçeklerini görüp, bu ülke üzerine oynanan oyunları görüp, bu ülkeyi yaşatmak için üzerimize düşenleri yapacağız. Ben Türklüğümle övünç duyuyorum. Onun geriye gitmesini kimse sağlayamaz. Buradaki arkadaşlarımın da böyle düşündüğünü biliyorum. İstiklal savaşını herkesle omuz omuza verdik. Kimseyi dışlamadan yaptık. Bugün de buna ihtiyacımız var. Atamızın bize gösterdiği yoldan yürümeye ihtiyacımız var. İlkelerimizden ödün vermeden, barışı da her zamankinden fazla içimize sindireceğiz. Bu ülkeyi bölmeye yönelik çalışmaların karşısında dik duracağız” diye devam etti. Başkan Durak, konuşmasının sonunda, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde meydana gelen patlamaları da kınayarak, hayatını kaybeden 46 kişiye Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Zübeyde Hanım’ın Kabri’nde yapılan “Anneler Günü”nde konuşan Mustafa Moroğlu da, Başkan Durak’ın duygularına katıldığını belirterek, “Anneler bir günde hatırlanacak değildir. Ama Zübeyde Hanım’ı her yıl, yılda bir kez anarak, sorumluluklarımızın ne olduğunu hatırlamak için burada bulunmamız gerekiyor. Her yıl burada bulunmamızı sağlayan Belediye Başkanımız Cevat Durak’a da teşekkür ediyorum” dedi. İzmir Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan’ın da katıldığı törende Karşıyaka Gençlik Merkezi KARGEM’den 2 öğrenci de şiir okudu.