Yatağan güne kara dumanla uyandı

  
MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde, sabah uyananlar, gökyüzünün dumanla kaplı olduğunu görünce paniğe kapıldı.

Dumanın Termik Santrali'nin bacasından çıktığı belirlenirken, yetkililer tarafından tutanak tutuldu. İşletmenin Genel Müdürü İbrahim Hakki Gül, bakım çalışmaları sonucu yeniden devreye alınan ünitenin ateşlenmesinin full oil ile yapıldığını, bu nedenle de bacadan kara dumanın çıktığını, bunun geçici olduğunu söyledi.

Yeniköy Elektrik Üretim A.Ş.'ye (YEAŞ) bağlı Yatağan Termik Santrali'nin 3'üncü Ünitesi'nin bacasından bugün saat 06.00 sıralarında yükselen kara dumanlar, gökyüzünü kapladı. Sabah uyandıklarında dumanı görüp tedirgin olan vatandaşlar, jandarma ve Kaymakamlığı telefon yağmuruna tutup durumu bildirdi. Yaklaşık 6 saat geçmesine rağmen hala devam eden dumanla ilgili termik santrale giden Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ile jandarma, tutanak tuttu.

YEAŞ Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül, "Santralimizin 3'üncü Ünitesi iki gün önce devreden çıkartıldı. Bu süreçte baca gazı arıtma sisteminde gerekli bakım ve temizlikler tamamlandı. Bugün saat 06.00 itibariyle de üniteyi yeniden devreye aldık. Santralde ilk ateşleme işlemi full oil ile yapılmakta, bu nedenle de siyah duman görüntü kirliliği yapmakta. Ancak ünite belli bir ısıya ulaştıktan sonra baca gazı arıtma tesisi devreye girecek ve siyah duman yok olacak. Çevreye verdiğimiz herhangi bir zarar söz konusu değildir. Zaten üniteyi devreye almanın başka bir yöntemi de bulunmamaktadır" dedi.