Ünlü plaj kiralandı

  
MUĞLA'nın Marmaris İlçesi, Çamlı Mahallesi'nde bulunan, turkuaz rengindeki denizi ve altın sarısı kumları nedeniyle ünlü 'Hawai Plajları'na benzetilen İncekum, özel bir şirkete 10 yıllığına kiralandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu seneye kadar Çamlı Köyü Muhtarlığı'nın işlettiği Kleopatra Adası'nın hemen karşısında yer alan, yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği İncekum Plajı'nı Muğla'nın büyükşehir olmasıyla birlikte aylığı 75 bin liradan 10 yıllığına kapalı teklif arttırma usulüyle ihaleye çıkartttı.

'Marmaris'in Hawai'si olarak bilinen ve dar gelirli ailelerin akın ettiği İncekum Plajı'nın, dün akşam saatlerinde Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü binasında yapılan ihalesine 30 firma başvururken 13'ü ihale şartnamesini tamamladı. İhaleye 5 firma katıldı. Kapalı zarf usulü yapılan ihalede 255 bin lira ile en yüksek teklifi veren Pınargözü Turizm Ticaret Limited Şirketi'nin çamların altında oturup, bir kaç adım sonra turkuaz rengindeki berrak suda yüzerek serinleme fırsatı bulunan plajın ihalesini kazandı. İhaleye 5 firma itirazda bulundu.

Marmaris'e 25 kilometre uzaklıktaki, kumlarının inceleği nedeniyle 'İncekum' adı verilen ve geçtiğimiz günlerde araç ve yaya geçişlerini engellemek için taş ve kum yığınları ile kapatıldığı iddia edilen plajın ihaleyle özel bir şirkete kiralanması Çamlı Mahallesi'nde üzüntü yarattı.

Çamlı Mahalle Muhtarı Kerim Ekinci, "Plajın bizde kalmasını isterdik ama yasa gereği bu mümkün olmadı. Genelde alt gelire sahip insanlar tercih ettiği için İncekum gariban plajıydı. İnşallah ihaleyi alan firma düşük ücret alır ve vatandaş mağdur olmaz. Plajı biz işletirken girişlerde 5 lira alıyor, tuvalet ile duş imkanını ücretsiz sağlıyorduk. Yüksek kiralama bedeli nedeniyle bundan sonra ucuz girişin mümkün olamayacağını düşünüyorum" diye konuştu.