Öğrenci Fethullah Gülen Türkiye Üçüncüsü

İZMİR Yamanlar Koleji öğrencilerinden olan Fethullah Gülen, üniversiteye girişte LYS sınavında TM 1 ve TM 2 dallarında Türkiye 3'üncüsü oldu.

Halen Amerika'da Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'in, babasının amcası olduğunu söyleyen öğrenci Fethullah Gülen, "Onun için de çalıştım. Çünkü son zamanlarda onu kötü göstermeye çalışıyorlardı. Ben de onlara kendimce bir cevap vermek istedim" dedi.

Fethullan Gülen, bu başarısını twitter hesabından da paylaştı. Türkiye'de milyonlarca öğrenci ve aileleri tarafından sonuçları merakla beklenen LYS sonuçları açıklandı. Sonuçların en dikkat çeken ismi ise, İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Fethullah Gülen oldu. Amerika'da yaşayan Fethullah Gülen'le aynı adı taşıyan ve aynı zamanda da yeğeni olan Fethullah Gülen, LYS sınavında TM 1 ve TM 2 dallarında Türkiye 3'üncüsü oldu. TM 3 dalında da Türkiye 4'üncüsü oldu.

Başarısını öğrendikten sonra ilk olarak Twitter hesabından "LYS'de üçüncü oldum, Allah'a şükürler olsun. Aileme, hocalarıma, arkadaşlarıma ve dua edip bu sevinci benimle paylaşan herkese teşekkür ederim" sözleriyle paylaştı. Ardından da eğitim gördüğü okula gelen Fethullah Gülen, mutluluğunu burada da arkadaşlarıyla paylaştı. Aralarında Hakan Şükür'ün de bulunduğu çok sayıda kişi de, Fethullah Gülen'in bu başarısını kutladı.

"ONA KÖTÜLÜK YAPIYORLARDI"

Arkadaşlarıyla zafer pozu veren Fethullah Gülen, sınav öncesinde başarılı olmak için amcası Fethullah Gülen için de çalıştığını dile getirip, "Çok çalıştım, çabaladım. Başarılı bir sonuç bekliyordum. Hocam için de çok çalıştım. Ona son zamanlarda kötü şeyler söylüyorlardı. Böylece onlara da en iyi cevabı vermek istedim. Şimdi de bunu verdim. Hocamın adını bir kez daha duyurdum" dedi.

Henüz görüşemediği Fethullah Gülen'in babasının amcası olduğunu da söyleyen Fethullah Gülen, hukuku eğitimi almak istediğini ifade etti. Bu arada Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise, böyle bir sınavda ilk yüz içerisinde 11 öğrencilerinin olduğunu, bununla gurur duyduklarını, Fethullah Gülen'in ise kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.