Foça'da Kabotaj Bayramı erken kutlandı

  
İZMİR'in Foça İlçesi'nde 1 Temmuz Kabotaj Bayramı düzenlenen Yelken Şenliği ile erken kutlandı. Düzenlenen yarışlarda dereceye giren tekne sahipleri ödüllerini aldı.

Foça Yelken Şenliği etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışlara 32 tekne katıldı. Liman içi ve adalar çevresine açılan yelkenli tekneler renkli görüntüler oluşturdu. 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nın Salı gününe denk gelmesi nedeniyle etkinliğin öne alındığı belirtildi. 6 kategoride düzenlenen yarışlara Urla, Seferihisar, İzmir ve Dikili'den gelen yatlar katıldı ve 10 millik parkurda yarışıldı. Yarışlarda; IRC sınıfında birinciliği 'Blue Miles', ikinciliği 'Goodday Sunshine', üçüncülüğü 'Mezamorta' kazandı. Destek 1 kategorisinde birinciliği 'Tutku', ikinciliği 'Müge', üçüncülüğü 'Manunu' adlı tekne elde etti. Destek 2 kategorisinde birinciliği 'Sun&Fun', ikinciliği 'Ayandon', üçüncülüğü 'Gia' adlı tekne kazandı. Destek 3 katagorisinde birinciliği 'Anarada', ikinciliği 'Saygılı', üçüncülüğü 'Esmeralda' adlı tekne aldı. Destek 4 kategorisinde 'Lucky' adlı tekne birinci, 'Nu' ikinci, 'Rainbow' adlı tekne de üçüncü oldu. Ahşap yatlar katagorisinde 'Bakış' birinciliği, 'Turlad' ikinciliği, 'Nelea' da ücüncülüğü kazandı.

Yarışların beklediklerinden daha iyi koşullarda gerçekleştiğini söyleyen Organizasyon Komitesi üyesi Coşar Yılmaz, bazı bölgelerde sert esen rüzgara rağmen herhangi bir olumsuzluk yaşanmamasından mutluluk verici olduğunu söyledi. Coşar Yılmaz, "Foça Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Kabotaj Bayramı etkinliklerine Foçalı yatçılar olarak bizde katkıda bulunmak istedik. Foça dışından gelen arkadaşlarımızla birlikte güzel bir yarışma yaptık. Tüm dostlarımızın katılımıyla bir kokteyl ortamında dereceye girenlere kupalarını verdik. Yarışların amacına ulaştığını gördük. Bundan sonrada belediye ve katkı verecek diğer kuruluşların desteğiyle benzer şenlikler düzenleyeceğiz" dedi.