İskoç genci bıçaklayan İngiliz tutuklandı

 
MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Dünya Kupası maçında başlayan ve birkaç gün sonra bir diskoda tekrarlanan tartışmada İskoç uyruklu 18 yaşındaki Declan Mcnulty'i çakı ile yaralayan İngiliz uyruklu 19 yaşındaki Josh Kevin Stevenson 'kasten adam yaralamak' suçundan tutuklandı.

İlçede tatil yapan İngiliz uyruklu Josh Kevin Stevenson ile İskoç uyruklu Declan Mcnulty, bir süre önce Dünya Kupası maçı izlerken tartıştı. Tartışma araya girenler sayesinde büyümeden son buldu. İkili dünsabaha karşı Barlar Sokağı'ndaki bir diskoda karşılaştı. Tartışmaya başlayan iki turist dışarı atıldı. Sokakta süren tartışmada, iddiaya göre, ülkesine küfür edildiği gerekçesiyle üzerindeki çakıyı çıkartan İngiliz Stevenson, İskoç Declan Mcnulty'i karnından yaraladı. Mcnulty, çağrılan ambulansla Ahu Hastanesi'ne kaldırıldı. Yakalanan Stevenson, gözaltına alındı.

TÜRKİYE TEHLİKELİ DİYE ÇAKI ALMIŞ

İngiliz turist Stevenson, yeminli tercüman eşliğindeki ifadesinde, Türkiye'nin tehlikeli olduğunu duyduğu, bu nedenle korunmak amacıyla çakı satın aldığını ve Mcnulty'i ise ülkesine küfür ettiği için yaraladığını söyledi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen İngiliz turist Stevenson, 5 saat süren mahkeme sonunda 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı. Adliye çıkışında ağladığı görülen İngiliz turist Stevenson, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına hakaret ve küfür etti.

İSKOÇ TURİSTİN DURUMU KRİTİK

Özel Ahu Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören 18 yaşındaki Declan Mcnulty'nin ise hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Ahu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç Dr. Özgür Başaran, "1 Temmuz sabahı saat 04.00'te hasta acilden bize getirildi. Hemen ameliyata alındı. Altı saat süren ameliyatın ardından hastayı yoğun bakım ünitesine aldık. Karın bölgesinden aldığı bıçak darbesi nedeniyle hastanın üç iç organında ciddi hasar meydana gelmiş. Üç gün çok kritik dönem hasta başında 24 saat üzerinden nöbetleşe 2 doktor ve iki hemşire ile sürekli kontrol ediyor. Hayati tehlike devam etmektedir" dedi.