Babalar Yan Yana Saf Tuttu!

İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki bir çimento fabrikasında, temizlik için girdikleri beton silosunda, çimentonun ham maddesi olan ve un kıvamındaki farin adlı maddenin üzerlerine dökülmesi sonucu hayatlarını kaybeden iki işçiden Okan Şen, cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Aynı fabrikadan emekli olan ölen iki işçinin babaları cenaze namazında yan yana saf tuttu.

Bornova İlçesi'ndeki bir çimento fabrikasının beton silolarında geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, fabrikanın Farin Ünitesi'nde görevli üretim elemanları evli ve üç çocuk babası 41 yaşındaki Okan Şen, 33 yaşındaki Engin Dülger ve Mustafa Köseoğlu, temizlik için beton silosunun içine girdi. İddiaya göre, işçilerin silo içinde güvenliğini sağlamak üzere üst kısımdan halat uzatıldı.

Üç işçi de yalnızca bir kişinin girebileceği, silonun alt kısmındaki kapaktan içeri girdikten kısa süre sonra, yan duvarlarda yapışık halde bulunan çimentonun ham maddesi olan ve un kıvamındaki farin adlı madde biranda işçilerin üzerine döküldü. En alttaki Dülger'in ayağı giriş kapağının bulunduğu yeri tıkayınca, işçiler dakikalarca havasız kaldı. Köseoğlu ise üst kısımdan uzatılan halata tutunarak farinin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Toz halindeki farin adlı madde boşaltıldıktan sonra, Şen, Dülger ve Köseoğlu silonun içinden çıkartıldı. Kalpleri duran Şen ve Dülger, kalp masajıyla hayata döndürüldükten sonra, üç işçi Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan Şen, daha sonra özel bir hastaneye sevk edildi. Tedavisi tamamlanan Köseoğlu ise taburcu edildi. Aynı vardiyada çalışan Şen ile Dülger, önceki gün saat 23.00 sıralarında hayatını kaybetti. İki işçi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

BABALARI YAN YANA SAF TUTTU

Yaklaşık 20 yıllık personel olan Şen'in cenazesi otopsinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Şen için bugün Buca İlçesi'ndeki Darul Kuran Camii'nde öğlende cenaze töreni düzenlendi. Törene, kazada hayatını kaybeden Okan Şen'in eşi, çocukları, ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

Cenaze töreninde bulunan ölen diğer işçi Engin Dülger'in babası Duran Dülger ile Okan Şen'in babası Ahmet Şen, yan yana saf tuttu. Acılı iki baba gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazının kılınmasının ardından, Okan Şen, Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diğer işçi Engin Dülger de aynı camide ikindide düzenlenecek cenaze töreninin ardından Okan Şen'in yanındaki mezara defnedilecek.

DİĞER İŞÇİ DE TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir'in Bornova İlçesi'nde faaliyet gösteren bir çimento fabrikasında temizlik için girdikleri beton silosunda üzerlerine, çimentonun ham maddesi olan ve un kıvamındaki farin adlı madde dökülünce hayatlarını kaybeden iki işçiden 41 yaşındaki Okan Şen'in toprağa verilmesinin ardından ölen diğer işçi 33 yaşındaki Engin Dülger için de yine Buca İlçesi'ndeki Darul Kuran Camii'nde ikindide töreni düzenlendi. Törene, Engin Dülger'in ailesi, mesai arkadaşları ve Okan Şen'in babası Ahmet Şen katıldı. Cenaze namazının ardından Dülger de Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda, omuz omuza can verdiği çalışma arkadaşı Okan Şen'in yanındaki mezarda gözyaşları arasında defnedildi.