Bornova'da Karısını Öldüren Zanlıya Müebbet Talebi

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, 2011 yılının Ekim ayında boşanmak isteyen 28 yaşındaki eşi Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 32 yaşındaki Sedat Ç. ve azmettirici olmakla suçlanan 6 yakınının yargılanmasına devam edildi.

Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, sanık Sedat Ç. için hiçbir indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Diğer sanıkların ise beraatini talep etti. Duruşma karar için ertelendi. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 13'üncü duruşmasına haklarında 'kasten adam öldürme' ve 'azmettirme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Sedat Ç, ile yakınları tutuksuz sanıklardan B.İ., MÇ. ve İ.M. ile ölen Ferdane Çöl'ün annesi Suna, babası Fikret Maviş , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı Aysu Yazıcıoğlu Çerçi, platformun İzmir temsilcisi Sanem Deniz Kural katıldı.

Ferdane Çöl'ün acılı ailesi ve avukatları, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç de mütalaasında sanık Sedat Ç.'nin eşini 10 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü, suç işlemeye tahrik edecek bir davranışın yargılamayla tespit edilmediğini, bu nedenle hiçbir indirim maddesi uygulanmayarak, eşini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti.

Savcı Genç, tutuksuz yargılanan diğer 6 sanığın ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçunu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli somut delil elde edilemediğinden beraatlerini istedi.

Sanık Sedat Ç., mütalaaya karşı savunmasında, "Olayı hatırlamıyorum. Rahatsızım, daha önce de beyanda bulunmuştum. Ekleyecek bir hususum yoktur" dedi.

Mahkeme karar için duruşmayı 12 Eylül 2014 tarihine erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na üye Lerzan Cide, duruşma sonrası öldürülen Ferdane Çöl'ün babası Fikret Maviş, annesi Suna Maviş, ablası Birdane Çağan, çocukları Yiğit ve Baran Çağan ile yaptıkları açıklamada, tüm kadın cinayetleri davalarının takipçisi olacaklarını belirtti.

DHA-Bahri Karataş