Prandelli Hakkında Şok Çıkış!

İtalya'nın Dünya Kupası'ndan elenmesinin sorumlusu olarak gösterilen Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli'ye ülkesinde tepkiler sürerken, aşırı sağcı parti Kuzey Ligi'nin lideri Matteo Salvini'den ilginç bir çıkış geldi. Salvini, İtalyanları, bu ülkeden maaş almayı hak etmeyen Prandelli'ye para ödemekten kurtardığı için Galatasaray'a ve Türklere teşekkür etti.

Sık sık Türkiye karşıtı açıklamalarıyla da gündeme gelen ayrılıkçı Kuzey Ligi (Lega Nor d) partisinin lideri Matteo Salvini, Prandelli'nin Dünya Kupası'ndaki oyuncu seçiminde de taktiklerde de çok hatalar yaptığını savundu. Çarşamba günü gazete bayilerinde yerini alacak olan haftalık Oggi dergisine konuşan Salvini'nin bazı açıklamalarına internet sitelerinde yer verildi.

DÜNYA KUPASI'NA BİR TAKIM DEĞİL SİRK EKİBİ GÖTÜRDÜ

İtalya takımının Brezilya'da tamamen iflas ettiğini ve bunun tek sorumlusunun da Prandelli olduğunu savunan Salvini, "Türklere ve Galatasaray'a, bundan böyle Prandelli'nin maaşını ödeyecekleri için yürekten teşekkür ediyorum. O çok hatalar yaptı ve istifası çok yerindeydi. Dünya Kupası'na bir takım değil adeta bir sirk ekibi götürdü" ifadelerini kullandı. İtalya'nın gruptan çıkamayacağını daha önce de söylediğini belirten Salvini, "Bunu anlamak için peygamber olmaya gerek yoktu. Ne başı ne de sonu belli olmayan, yüreksiz bir takım vardı ortada. Başbakan Matteo Renzi çizgisinde bir takımdı. Yani reklama gelince rakipsiz, sahada ise hiçbir şey" şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

DHA-Spor - İtalya-ROMA - Esma Çakır