Otel Değil Devlet Hastanesi!

 
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, başta İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere farklı dillerde hizmet veren Bodrum Devlet Hastanesi, yabancı turistlerin gözdesi oldu. Modern cihazlarla donatılan hastanede yabancılar departmanı oluşturuldu. Hastanenin uluslararası sağlık örgütlerinden övgü aldığı belirtildi.

Bodrum Devlet Hastanesi "12 ay boyunca tatil ve sağlık bir arada" projesi kapsamında oluşturulan yabancılar departmanında 18 ayrı tercüman eşliğinde hizmet veriyor. Hastanenin Başhekimi Op. Dr. Oğuz Şahin, "Projemizin sürdürülebilirliği açısından kamuda, turizm sektörünün önemli aktörlerinde ve Bodrum halkında farkındalık yaratmak amacıyla uluslararası hastalar için 3 dilde broşürümüz basıldı. Web sayfamızın İngilizce, Fransızca, Rusça çevirileri hazırlandı. Kapsamlı katalog çalışmamızı Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) proje olarak sunup hibe almayı hedefliyoruz. Şu an ulaşmak istediğimiz nokta ise sınır ötesi sağlık hizmetleri. Sunum kapasitemizi arttırarak düzeyli, kaliteli 'kimsenin hastasına göz dikmeden' hizmetimize ulaşılabilir. Fiyatlarımızla tüm paydaşlarımızla koordineli çalışarak sağlık turizminde tek adres olmak istiyoruz. Yabancılar departmanında görevli arkadaşlarımız, bize başvuran yerli ve yabancı hastalarımızı tercüman eşliğinde karşılıyor. Tedavi süreci başladığı andan itibaren tüm tetkik tedavilerinin tamamlanmasına kadar eşlik ediyor. Çoğunu mutlu sağlıklı bir şekilde otellerine ya da ülkelerine gönderiyor. Gittikleri ülkelerin sağlık kuruluşlarından övgü dolu geri dönüm mesajları almak bizleri mutlu ediyor. Komşu Yunan adalarında yaşayanlara da hizmet veriyoruz" dedi.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, "Yunanistan'a bağlı İstanköy'e sağlık ekibimiz ile bir süre önce yaptığımız ziyarette, Kos Devlet Hastanesi yetkililerine ameliyat olacak hastaların 150 mil uzaklıktaki Atina'ya değil Bodrum'a gelmeleri yönündeki düşüncelerimizi iletmiştik. Olumlu yanıt aldık. Resmi prosedürlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Buna rağmen bireysel olarak yıl içerisinde Yunan adalarından gelerek tedavi olanların sayısı 5 bini aştı. Kış turizminin önemli bir ayağı da sağlık turizmi. Bu nedenle özel hastanelerimizin yanı sıra devlet hastanemizin de uluslararası standartlarda sağlık hizmeti vermesi bu açıdan çok önemli. Karada ve deniz ambulansımız ile denizden günün 24 saati sağlık hizmetini en iyi şekilde verilmesi ile gurur duyuyoruz" dedi.