Bucaspor otobüsüne taşlı saldırı

PTT 1. Lig’de oynanan Denizlispor-Bucaspor maçının ardından Buharkent’te çıkan olaylarda iki futbolcu, bir yönetici ve üç polisin aralarında bulunduğu 9 kişi yaralandı.

Dört otobüsle İzmir’e dönen Bucaspor taraftarları, Buharkent’te araçlardan indi ve ortalık karıştı. Sokak aralarında taş ve sopalı saldırı sonucu bir araç ve bir evin camları kırıldı. Yaşanan olayların ardından sokaklar ve yol kenarları taşlarla doldu. Taraftar ve ilçe halkının karşı karşıya geldiği olaylarda bir kişinin av tüfeği ile havaya ateş etmesi sonucu Mert K. (19) ve Caner K. (22) isimli iki Buca taraftarı yaralandı. Vücutlarına saçma isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralanan taraftarlar, ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olaylara müdahale ederken kalabalık taraftar grubunun arasında kalan üç polis memuru da çeşitli yerlerinden yaralandı. Döner bıçağı ile darbe alan polis memuru E.G’nin topuğuna dokuz dikiş atıldı. Darp edilen Ü.K. ve düşerek yaralanan M.S. isimli polis memurları da ayakta tedavi edildi. Çıkan olaylarda darp edilen ve sırtına taş isabet eden bir Buharketli genç, karakola gelerek Buca taraftarından şikayetçi oldu.

TAKIM OTOBÜSÜ TAŞLANDI

Polisin müdahalesiyle taraftarların otobüslere bindirilerek yola çıkarılmasının ardından Aydın-Denizli karayolu kenarında bekleyen 5-6 kişilik genç grubu, Bucaspor futbolcu, teknik adam ve yöneticilerini taşıyan takım otobüsüne taşla saldırdı. Atılan taşlarla otobüsün camları kırıldı.

Taş atılması sonucu futbolculardan Berkay ayağından, Yasin başından ve yönetici Adnan Dolma da elinden hafif şekilde yaralandı.

Yoluna devam eden otobüs Nazilli’ye bağlı İsabeyli beldesindeki bir benzin istasyonuna sığındı. Güvenlik önlemleri altına mola veren kafilede bulunan üç hafif yaralının tedavisi kulüp doktoru tarafından yapıldı. Camları kırık olan aracın yerine Aydın’dan temin edilen bir başka otobüse binen Bucaspor kafilesi yoluna devam etti. Olay yerinden kilometrelerce ötede tedavileri yapılabilen Yasin ve Adnan Dolma, “Bu yaşananlara anlam veremiyoruz. Futbol spordur. Bu olaylar niye. Allah korusun atılan taşlardan ağır yaralanan veya hayatını kaybeden olabilirdi. Taraftarlarla ne yaşandı bilmiyoruz ama biz futbol oynuyoruz. Sahada mücadelemizi veriyoruz. Bu tür olayların sona ermesini diliyoruz” dediler.

TUVALET İDDİASI

Buharkent sokaklarında yaşanan gerginliğin Denizlispor deplasmanına giden Bucaspor taraftarlarının karıştığı bir olaydan kaynaklandığı iddia edildi. Denizli’ye giderken Buharkent’te bir cemiyetin yapıldığı evin yakında duran otobüsten inen bir grup taraftarın vatandaşlara aldırmadan yol kenarına tuvaletlerini yaptıkları öne sürüldü. Yaşanan sözlü tartışmanın ardından yola devam eden taraftarların dönüş yolunda olayları başlattığı ileri sürüldü.