Holigan vahşeti

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbinin ardından maçtan dönen Burak Yıldırım adlı Fenerbahçe taraftarı, saat 22.30 sıralarında Edirnekapı Metrobüs durağı çıkışındaki Mehmet Akif Ersoy Şehitliği’nde bir grup tarafından bıçaklanarak ağır şekilde yaralandı.

Yaralı olarak Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yıldırım’ın, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği bildirildi. Olay yerinden geçen ve cinayeti duyan Erkan Benli adındaki bir Galatasaray taraftarı, yaşanan cinayetten utanç duyduğunu belirtti. Benli, “Biz nerde yaşıyoruz. Hangi ülkede yaşıyoruz. Fenerbahçe de Türk takımıdır, Galatasaray da. Bu kana ne gerek var; namus davası değil ki bu. Bence cahillik. Çok yazık. Allah rahmet eylesin. Ben bu olayı kınıyorum; bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe’yi de seviyorum, Galatasaray’ı da. Ama böyle bir zihniyet Türkiye’ye yakışmıyor” diye görüş belirtti.

Polis, Edirnekapı’da yaşanan kanlı olayda hayatını kaybeden 21 yaşındaki Fenerbahçe taraftarının, kim tarafından bıçaklandığını araştırıyor.

Fenerbahçe, kulübün internet sitesinden yayımladığı mesajda, Eyüp’te bıçaklanarak öldürülen 21 yaşındaki Burak Yıldırım için başsağlığı diledi. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi internet sitesi www.fenerbahce.org’tan duyurulan mesajda, “Taraftarımız Burak Yıldırım’ın, bu akşam oynanan Fenerbahçe-Galatasaray lig maçı sonrası evine giderken, Edirnekapı Metrobüs Durağı’nda, bir grup tarafından, hunharca katledildiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Terörün renginin olamayacağı gerçeğiyle birlikte, bu vahim olayın dikkatle ve ısrarla takipçisi olacağımızı bildirir, Burak Yıldırım’a Allah’tan rahmet; acılı ailesine ve Camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.