İzmirliler gök gürültüsü ve yağmurla uyandı

İzmir'de, kent merkezi başta olmak üzere çevre ilçelerde saat 05.00 civarında başlayan ve 30 dakika süren gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle yollar su doldu.

İzmir’de, Kentte birçok sokak ve caddede yoğun su birikintileri oluşurken, elektrik telleri kıvılcımlar saçtı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir’in batı ilçeleri) ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Evlerinden işlerine gitmek üzere ayrılan vatandaşların, gerekli önlemleri aldıktan sonra yola çıktığı görüldü. İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri şu ana kadar herhangi bir su baskınının olmadığını, ekiplerin olası bir olumsuzluğa karşı belirli noktalarda önlem aldığını bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, kıyı Ege'de gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in batı ilçeleri) ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevresinde ise çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiği uyarasında bulunuldu. Vatandaşlardan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.