Sıcaklar Turistleri Bunalttı

İzmir'de, hava sıcaklığının kırk dereceyi bulması tatil için gelen turistleri bunalttı.

Avusturalyalı turistler sıcaktan bunalarak çareyi gölgede çimlere uzanmakta aradı. Avusturalya'dan tatil için İzmir'e gelen bir turist, "Avusturalya'dan geldim. Ancak burası inanılmaz sıcak. Bunaltıcı bir sıcak var" dedi.

BUZDOLABIYLA SERİNLEDİ

Kavurucu sıcaklardan hem şemsiye hem de şapka ile korunmaya çalışan Şenol Sarıgöl isimli vatandaş balık tutarak serinlemeye çalıştığını söyledi.

İzmir'de esnaf olan Alim Çelik de serinlemek için ilginç yöntemlere başvurduklarını ifade etti. Çelik, tatile gidemediklerini sürekli dükkanın içine hapsolduklarını belirterek şöyle konuştu: "Geçen yıla göre daha sıcak. Bu sene kuraklıkla beraber daha sıcak oldu. Herkes tatilde. Ama biz çalışıyoruz. Çalıştığımız için de mecburen artık dolaplara kaldık. Esnaf olduğumuz için ya yüzümüzü yıkıyoruz ya da dolapların kapaklarını açıp serinliyoruz."

Geçen yıla oranla daha sıcak geçtiğini söyleyen bir vatandaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Evlerde duramıyoruz. Bizde sahilde bulunan ağaçların gölgelerine geçerek serinlemeye çalışıyoruz. Çok sıcak ayrıca nem var. Onun için ağaç gölgesinde dinleniyoruz. Burası biraz daha serin. Bazen mağazalara giriyoruz serinlemek için bazen de soğuk içeceklerle serinlemeye çalışıyoruz."