62 hektar alan zarar gördü

Bodrum'da makilik alanda çıkıp bazı sitelerdeki villaların bahçelerine de sıçraması sonucu tatilcilere korkulu anlar yaşatan yangının 62 hektarlık alanda etkili olduğu tespit edildi.

Bodrum'un Turgutreis Mahallesi Akyarlar mevkisinde makilik alanda çıkan ve ilk belirlemelerde 10 hektarlık alanda etkili olduğu belirtilen yangının boyutu, kontrol altına alındıktan sonra yapılan incelemelerle ortaya çıktı. Yetkililerden alınan bilgiye göre yangında 62 hektarlık alan zarar gördü. Bir baraka ve bir kümesin yanarak kül olduğu, bir otelin işçilerinin kaldığı lojmanın yanmaktan son anda kurtarıldığı yangın sırasında evlerinden tahliye edilen ve dışarıya çıkan vatandaşlar, yangın kontrol altına alınmasıyla evlerine geri döndü. Yanan alanda soğutma çalışmalarının devam ettiği, yer yer azda olsa dumanlar çıktığı için olumsuzluk yaşanmaması için ekiplerin hazır olarak bekletildiği öğrenildi.

KORKU DOLU ANLARI ANLATTILAR

Denizde yüzerken dumanları görüp koştuğunu söyleyen çevre sakini Timuçin Dursun "Alevler hızla evlere doğru ilerledi. Jandarma evlerin boşaltılmasına yardımcı oldu. Çevredeki arabalar bölgeden uzaklaştırıldı. İnsanlar panik yaşadı" dedi. Endişe içerisinde evinin önünde alevlerin söndürülmesini bekleyen Aydan Şener, her sene bölgede yangın çıktığını belirtti. Şener "Bu durumdan tedirgin oluyoruz. Tehlike altındayız. Konunun araştırılmasını ve önemsenmesini rica ediyoruz" dedi.

Yangında rüzgarla birlikte işyerleri, villalarının bahçeleri, merdivenleri kül dolan vatandaşlarda temizlik yapmaya başladı. Hülya Renklibay bir taraftan temizlik yaparken bir taraftan da yaşadığı korkuyu anlattı. Renklibay "Çok büyük bir şok yaşadık. Çok büyük bir tehlike atlattık. Allah bir daha yaşatmasın. Ne yapacağımızı bilemedik" diye konuştu.

YÜZMEYİ BIRAKIP YANGINA MÜDAHALEYİ İZLEDİLER

Yangın sırasında plajda objektiflere ilginç görüntüler yansıdı. Bazı tatilciler yangını izlerken bazıları yükselen dumanların gölgesinde güneşlenmeye devam etti.