ABD’de polis bir kişiyi daha öldürdü

ABD’de silahsız siyahi genç Michael Brown’ın polis tarafından öldürülmesi sonrası protestoların yaşandığı St. Louis kentinin Ferguson mahallesi yakınlarında iki polis memuru, kendilerine yaklaşarak bıçak çektiği öne sürülen siyahi bir kişiyi vurarak öldürdü.

Polisin silahsız siyah bir genci vurması nedeniyle 11 gündür protestoların yaşandığı ABD’nin St Louis bölgesinde, polis bir siyahi kişiyi daha öldürdü. Polise göre Brown’ın öldürüldüğü yerin 6 kilometre uzağında iki polis memuru bıçak çeken bir erkeği öldürdü. St Louis Emniyet Müdürü Sam Dotson polis memurlarının kendilerine bıçak çeken bir adamı öldürdüğünü söyledi. Dotson görgü tanıklarının şahsın garip davrandığını söylediğini aktardı ve polis memurlarının kendilerini savunma hakkı olduğunu vurguladı. Dotson, “Şüpheli polisleri dönüp bıçak çekti ve ‘Beni şimdi vurun, beni şimdi öldürün’ dedi” diye konuştu.

Ne olmuştu?
Ferguson, 1894′te William B. Ferguson tarafından bir tren yolu istasyonu olarak kuruldu. Kentin demografisi 1990′larda göçle birlikte değişmeye başladı. 1990′da yüzde 74′ü beyaz, yüzde 25′i siyahtı. Son nüfus sayımına göre kentin yüzde 67′si siyah, yüzde 29′u beyaz. Ferguson, ABD’nin Missouri eyaletinde St. Louis bölgesinde ağırlıklı olarak siyahların yaşadığı bir şehir. Toplam nüfusu 22 bin. Nüfusun yaklaşık üçte ikisini siyahlar oluştururken, polis departmanında görev yapan 53 polis memurundan sadece üçü siyah.

18 yaşındaki Michael Brown, 9 Ağustos’ta gündüz saatlerinde sokak ortasında bir polis tarafından vurularak öldürüldü. Görgü tanıkları Brown’ın elleri havada, polise teslim olduğu sırada vurulduğunu söylerken, polis Brown’ın memurla kavga ettiği sırada öldürüldüğünü savunuyor. Polis memuru Darren Wilson’ın Brown’u vurduğu öğrenilmişti. Memur Darren Wilson olaydan sonra zorunlu izne çıkartılmıştı.

(imctv.com.tr)