Begos'un Çöpü de Yeraltına Alınacak

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, önümüzdeki yıldan itibaren ilçenin ana arterleri ile Buca Tekstil Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS)'nin de çöpü için yer altı depolama sistemi getireceklerini açıkladı.

BEGOS Bölge Müdürü Timuçin Öner ve Mali ve İdari İşler Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Öz, Başkan Levent Piriştina'yı ziyaret etti. BEGOS ve Buca Belediyesi'nin pek çok alanda işbirliği yapabileceğini belirten Bölge Müdürü Timuçin Öner, her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

BEGOS çevresinde kaldırım düzenlemesi yapılmasını ve bazı tekstil atıklarına mevcut çöp konteynerlerinin yeterli gelmediğini belirten Öner, bu konuda yardım istedi. Kaldırım düzenlemesinin fen işleri müdürlüğü ekipleri tarafından çok kısa bir süre içinde yapılacağının müjdesini veren Başkan Piriştina, BEGOS'un çöpünü de önümüzdeki yıldan itibaren ana arterlerle birlikte yeraltına kurulacak sistemlerle toplayacaklarını söyledi.

"BEGOS'U ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Daha önce yer altı depolama sistemini sadece ana arterlerde yapacaklarını, ancak BEGOS'un da buna dahil edilmesi gerektiğini ve bu konuda bürokratlarına talimat vereceğini ifade eden Piriştina, "Buca Belediyesi olarak yüzde 5 ortağı olduğumuz BEGOS'u çok önemsiyoruz. Sağladıkları istihdam ve ekonomik girdi, ilçemiz için çok önemlidir. Biz de belediye olarak her türlü işbirliğine hazırız" diye konuştu.

(Haberler.com)