Hayrünnisa Gül: Asıl intifadayı ben başlatacağım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, düzenlenen veda resepsiyonunda Abdullah Gül’e çok yanlışlar ve saygısızlıklar yapıldığını söyleyerek “Şimdi susuyorum ama fazla susmayacağım. Asıl intifadayı ben başlatacağım” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde dün akşam verdiği ikinci veda resepsiyonunun ardından gazetecilerle konuşan Hayrünnisa Gül “Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Hayatımda hiç üzülmediğim kadar üzüldüm bu dönemde” dedi.

Vatan gazetesinin haberine göre, Hayrunnisa Gül şunları söyledi: “Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Neler yazıldı, gördük. Neler söylendi, duyduk. Ben her şeyi biliyorum. Abdullah Bey, ben üzülmeyeyim diye interneti kapatıyordu, gazeteleri, basın bültenlerini önümden alıyordu ama neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Abdullah Bey kibarlığından söyleyemiyor. Kendisine çok yanlışlar, çok saygısızlıklar yapıldı. Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile bu kadarını görmedik.”

‘Asıl intifadayı ben başlatacağım’

Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin ise “Bizi kaç yıldır tanıyorsunuz; çizgimizde bir değişiklik oldu mu? Hayır. Bir de etrafımızdakilerin geçirdiği değişime bakın. Neler yazılıyor, söyleniyor, insan inanamıyor. Ben her şeyi biliyorum. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım” dediğini aktardı.

‘Sizinle tokalaşmak istemiyorum’

Hayrünnisa Gül, gazetecileri uğurlarken tokalaşma sırası Yeni Şafak Ankara temsilcisi Abdulkadir Selvi’ye geldiğinde “Sizinle tokalaşmak istemiyorum size çok kırgınım” dedi ve elini uzatmadı. Hürriyet ‘in haberine göre ise Gül, eşi ile fotoğraf çektiren gazeteciler arasında yer alan ATV Temsilcisi Mehmet Akarca’yı da eleştirdi.

(İmc Tv)