Erdoğan açıkladı: Başbakan Ahmet Davutoğlu

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, partisinin kendisinden sonraki Genel Başkan ve Başbakan adayının Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

AKP 1. Olağanüstü Kongresi 27 Ağustos’ta düzenlenecek. Kararı açıklayan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nı devraldıktan sonra, AKP kongresinde resmen genel başkan seçilecek olan Davutoğlu'nu, 62. hükümeti kurmak üzere Başbakan olarak görevlendirecek.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan, 28 Ağustos’ta mazbatasını alarak yemin edecek ve Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül'den resmen devralacak.

AKP Merkez Yürütme Kurulu, AKP Genel Başkanlığına kimin aday olacağını belirlemek için Erdoğan başkanlığında bugün (21 Ağustos 2014) son kez toplandı. MYK’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 27 Ağustos’ta yapılacak AKP 1. Olağanüstü Kongresi’nde Genel Başkan adayı olması kararlaştırıldı. Davutoğlu’nun kongreye tek aday olarak gitmesi ve yeni AKP Genel Başkanı olması, daha sonra hükümeti kurmakla görevli Başbakan olması bekleniyor. Erdoğan, daha önce AKP Genel Başkanı ile Başbakan’ın aynı kişi olacağını söylemişti.