Karşıyakalı Kadınlar Zumba'yı Çok Sevdi

Son dönemde popülerliğini artıran Zumba dansı, Karşıyakalı kadınları da sardı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda ücretsiz olarak düzenlenen Zumba dersleri, hem eğlenmek hem de forma girmek isteyen her yaştan bayanın tercihi oldu. Her Salı ve Perşembe günü yapılan Zumba derslerine üç ayda 3 bine yakın Karşıyakalı katıldı.

Karşıyaka Belediyesi'nin Haziran ayı başından bu yana düzenlediği Zumba dersleri, 7'den 77'ye her kesimden büyük ilgi gördü. Latin dans ritimlerinin, dinamik egzersiz hareketleri ile birleştiği Zumba dansını çok seven Karşıyakalılar, Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda gerçekleşen derslerde hem spor yapma hem de eğlenme fırsatı buldu. Derslere bugüne kadar yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

AMAÇ BİLİNÇLİ SPOR

Ücretsiz Zumba dersleri için her salı ve perşembe Sabah saat 08.00'de Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda buluşan Karşıyakalılar, profesyonel eğitmenler gözetiminde bir saat boyunca dans ederek spor yapıyor. Vatandaşların sağlık için ücretsiz ve bilinçli şekilde spor yapabilmesi amacıyla gerçekleştirilen Zumba dersleri, kış aylarına kadar Bostanlı sahilinde devam edecek.

GİDEREK YAYGINLAŞIYOR

Türkiye'de henüz çok yeni olan Zumba, eğlenceli ve dinamik yapısı sayesinde giderek yaygınlaşıyor. Bir dans - aerobik programı olan Zumba'nın pek çok faydası bulunuyor. Dinamik ve coşkulu müzikler eşliğinde yapılan Zumba ile yüksek oranda kalori yakılıyor. Kişinin kondisyonu artıyor ve kaslar güçleniyor.