Stat Projesi Eylül'de Hazır

Chp Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, "102 yıllık Karşıyaka Spor Kulübü'nün, maçlarını başka bir ilçede oynamak zorunda bırakılması 12 yıllık iktidarı süresince İzmir'e üvey evlat muamelesi yapan, yatırımların önünü kestiği gibi eskiyen statları da yenilemeyen AKP zihniyetidir" dedi.

Karaege, "AKP Karşıyaka İlçe Başkanı'nın 'Yalı'ya stat yapılmasın da imara mı açılsın' sözleri, 'Bizimkilere güven olmaz. Diğer arazilerde olduğu gibi buralarda da AVM yaparlar' düşüncesinin açığa çıkmış halidir. Belediye Başkanımız, hazırladığı stat projesini eylül ayında kamuoyuyla paylaşacak" şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de hayata geçireceği stat projesi için bakanlığın yıllardır yer tahsisi yapmayarak Karşıyaka'yı cezalandırdığını öne süren Ali Karaege, "Büyükşehir Belediyemizin stat projesinin önünü kesen AKP zihniyeti, Karşıyaka Belediye Başkanımızın stat yeri önerisine çıkararak bu kente kötülük etmektedir. 30 Mart Seçimlerinin ardından, büyük bir özveri ile yine Örnekköy'de yeni bir stat yeri önerisi getiren Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'a bu konuda destek verilmelidir. Hızlı ve düzgün kentleşmenin yaşandığı Örnekköy, yeni stat için en uygun yerdir" dedi.

Yalı'daki stadın halka açık, şehir merkezinde kalan son yeşil alan olduğunun altını çizen Karaege "Bu alanı beton yığını haline dönüştürmek, apartmanlar arasına ucube bir stadyum yapmaya çalışmak ve yanındaki fidanlığa göz dikmek kentin geleceğini katletmektir. Başlayacak dedikleri inşaatın ruhsatı bile olmadığı gbi kamulaştırmalar da yapılmamıştır. Bu aşamada atılacak her adım, halka ait bir yeşil alanın gaspı anlamını taşır. Nou Camp'ı örnek verenler, dünyanın en gelişmiş kentlerinden olan Barselona'da önce stadyumun yapıldığını, kentleşmenin daha sonra tamamlandığını görmelidir" ifadesini kullandı.