Beyaz Fil satışı iptal edilsin

MANİSA’da Beyaz Fil olarak bilinen SGK hizmet binasının İstanbullu Brode Tekstil’e satılmasına tepkiler sürüyor.

Akademik Odaları Birliği Dönem Sözcüsü ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran, ihalenin duyurusu, içeriği ve fiyatının yıllarca sürecek soru işaretleri taşıdığını belirterek şunları söyledi:

"Böylesi önemli bir yapının ihalesine tek bir firmanın girmesi ve yaklaşık muhammen bedelden binayı alması soru işaretlerini artırdı. Hesaplarımıza göre bina 4 yıllık kira gelirine satıldı. Oysa sıradan bir binanın bile reel değeri 12 yıllık kira bedeli olmalıdır" dedi.

Manisalı talip olsun

Binanın SİT nedeniyle yıkılamayacağını, tüm onarımın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun kararıyla yapılabileceğini de belirten Demran, Manisa'daki tüm yerel yönetimlerin ve kentin dinamikleriyle kurulacak ortak bir girişim grubunun buraya talip olması gerektiğini savundu, “Topladığımız 5 bin imzayı ve taleplerimizi cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na, tüm Manisa milletvekillerimize, SGK Genel Müdürüne, tüm siyasi partilerimizin il başkanlıklarına sunacağız. İhalenin iptali için gerekli tüm yasal girişimleri yapacağız" diye konuştu.