Makedon göçmenleri Anneler Günü'nü kutladı

Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Anneler Günü etkinliğine katıldı.

Dernek merkezinde düzenlenen etkinlikte Başkan Kamil Okyay Sındır, annelerle sohbet etti, günlerini kutladı, kadınların yaptığı börek ve tatlılardan yedi, halay çekti.

Dernek Başkanı Medat Şenay ve yönetim kurulu üyelerini dinledi. Başkan Sındır, Hatay”ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlama nedeniyle buruk bir Anneler Günü geçirdiklerini söyledi. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir annenin canının yanması durumunda her annenin yüreğinin sızladığını belirten Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, şunları söyledi:

''Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlama tüm Türkiye’deki anneleri derinden üzmüştür. Bu acı gölgesinde tüm annelerimizin Anneler Günü’nün kutluyorum. Biz doğusuyla, batısıyla, Makedon göçmenleri ile bir bütünüz. Bir süre önce Çanakkale gezileri düzenledik. Bornovamız’dan on birlerce kadınımızı o topraklara götürdük, o atmosferi gördüler. Bir süre sonra Anıtkabir gezileri düzenleyeceğiz. Ayrıca kadınlarımıza yönelik gezilerimiz de devam edecek. Kadınlara büyük önem veriyoruz, onlarla bir arada olmaya çalışıyoruz.’’

Dernek Başkanı Medat Şenay ise kadınların dernek çalışmalarına büyük katkı sağladığını görevde bulundukları süre içerisinde Anneler Günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde her yıl etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Kadınların her hafta dernek merkezinde bir araya geldiğini vurgulayan Şenay, ‘’Dernek faaliyetlerine büyük katkı sağlayan kadınlarımıza ne yapsak azdır. Annelerimiz kadınlarımız cefakarca, fedakarca bizleri bu günlere getirdiler. Onlar bizim her şeyimiz. Onlara bir gün yetmez ama bu anlamlı günde onlarla bir arada olacağız, bir gün de olsa eğlenmelerine fırsat yaratacağız’’ dedi.

Başkan Kamil Okyay Sındır, Medat Şenay ve eğlenceye katılanlar daha sonra halay çektiler.