Beyaz Cennet'e belediye talip

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nın 2006’da yapılan protokolle 2016’ya kadar işletmesini Denizli İl Özel İdare Müdürlüğü’ne devrettiği Pamukkale, yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından yılbaşında geri alındı.

Sözleşmesi tek taraflı feshedilen Pamukkale, 1 Ocak 2014’te Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne (TÜRSAB) devredildi. Geçen yıl tüm giderler düştükten sonra kente 17 milyon 960 bin lira gelir sağlayan Pamukkale’nin protokol haklarının Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesi yönündeki başvuru sonuçsuz kaldı.

Yılbaşından bu yana 994 bin, geçen yıl 1.7 milyon turistin ziyaret ettiği ‘Beyaz Cennet’ Pamukkale’nin işletmesini TÜRSAB sürdürürken, Büyükşehir Belediyesi Pamukkale’nin işletmesine bir kez daha talip oldu.

Pamukkale’nin Denizli’nin bir değeri olduğunu söyleyen Başkan Osman Zolan, “Travertenlerin ve antik havuzun yanı sıra Hierapolis’te kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor. Bakanlık, Pamukkale’nin işletmesini bize verirse kazı ve restorasyon çalışmaları da hız kazanır. Pamukkale’yi istiyoruz” dedi.

Geçen hafta sonu Pamukkale’yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan ve eşi Ayşen Zeybekci ile travertenlerde dolaşıp güneşin batışını izleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Zolan’a destek verdi. Zeybekci, “Başkanımızdan travertenlerin üzerinde güneş batarken senfoni konseri düzenlemesini istedim. Pamukkale’yi belediyenin işletmediğini, bunun sağlanması halinde çok farklı kültürel etkinliklere imza atabileceklerini söyledi. Pamukkale’yi Denizli Büyükşehir Belediyesi işletmeli. Laodikya’nın ayağa kaldırılmasında belediyenin katkısı ortada. Ankara’da girişimlerimiz, çabalarımız sürüyor” diye konuştu.